Használt autó vásárlásánál biztosításkötés. Hogyan?
Hello,
használtan vennék autót, de egyenlőre csak lefoglaltam. Miután kifizetem a teljes vételárat, csak akkor fogom elhozni az eladótól. Kérdés: előre kell biztosítást kötni az autóra, vagy biztosítás nélkül is elhozhatom, úgy hogy visszamenőleg megkötöm később az interneten?
Köszi!
Törvény szerint nem mehetsz egy métert se biztosítás nélkül. Ha megállítanak és nincs megbírságolnak.
Ha kereskedésbe veszed és nem bízol hogy a legjobbat ajánlják, nézd ki előre és kérd ott hogy azt kössék meg. Ha meg magánszemélytől akkor meg kell kötni neten mielőtt elindulnál.
Annó én "megszívtam". Vettem egy autót, megkötötték neten a biztosítást a kereskedőnél adott egy papírt majd jön a csekk, 1,5 hónap múlva feltűnt hogy miért nem jön még a csekk? Hát csak elfelejtett szólni a kereskedő hogy nem fogadták el valamiért a biztosítást így anélkül jártam tudtomon kívül, letoltam úgy 2-3 ezer km-t. Nem állítottak meg addig, így gyorsan kötöttem egyet.
Én hazavittem a kocsit (30km), majd otthon megkötöttem.
Akár bevállalod ezt, akár nem, mindenképp aznap kösd meg, mert visszamenőleg nem lehet, a kihagyott napokra pedig kb 150 Ft-ot számolnak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!