Meghúztam egy autót, de le van járva a műszaki vizsgám. Meg fognak ezért büntetni?
A világ a profitról szól. Miután a biztosítónak a kifizetés nem érdeke, hacsak nem muszáj - minden az, ami jogilag meg nem úszható - , nyilván utánanéz annak, hogy a károkozó eleget tett-e a szerződésben vállalt kötelezettségeinek. Alapos okom van feltételezni (fejből nem tudván), hogy a kötelező biztosítás egyik feltétele a műszaki érvényessége. A fizetés feltétele a szerződés érvényessége, ennek a feltételek teljesülése, etc.
Így aztán a helyzetedben én kevéssé erőltettem volna a betétlapos megoldást, szemben a készpénzzel, ill. az óvatos közlekedést.
Természetesen elsülhet 'jól' (kisebbik rosszul) is, de a fenti lehetőséggel is számolnék.
Ez nem érthető pontosan, meghúztad az autót és otthagytad?
Mert én ha meghúznék egy autót, igaz nem szokásom műszaki vizsga nélkül járni és autókat meghúzni sem, de ebben az esetben megegyeznék vele, felmérnénk a kárát és kifizetném neki biztosítón kívül, mert hülyeség emiatt több díjat fizetni.
ja még annyit hogy nekem se szokásom műszaki nélkül vezetni (nem figyeltem és lejárt, nem vettem észre)
20 éve vezetek, kb napi 100km-t, soha nem volt károkozásom, még gyorshajtásért se büntettek meg soha, de még tilosban parkolásért se. azért köszönöm a válaszokat, bár egyértelmüen még mindig nem tudom hogy mire számitsak, a biztosítótól nem merem megkérdezni, hátha nem is nézik, hameg rákérdezek nehogy csak azmiatt büntesenek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!