Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen adókat kell fizetni...

Milyen adókat kell fizetni egy autó után?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Év vége felé szeretném megvenni életem első autóját. Nagyjából 800 ezret szánnék rá, plusz azon felül az átíratás, szűrőcserék ilyesmik. A vásárlás menetével tisztában vagyok már.

A kérdésem igazából az lenne, h egy évben milyen kötelező adókat kell befizetni egy autóra? Jelenleg nagyban függ a teljesítménytől a fizetendő adó?

Első autónak egy Alfa Romeo 147-re gondoltam, mondjuk egy 2003-as évjáratú, benzines, 1.6-os, 88 kW/120 Le teljesítményűre.

2014. ápr. 15. 19:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Kotelező biztosítás + teljesítményadó. Mindkettőhöz rengeteg netes kalkulátor van.

Azt mellékesen mondom hogy az 1.6-os Alfa-motor nem túl megbízható, sok gond szokott vele lenni. Az elektronikai nyűgökről és a lengőkarokról nem is szólva. Szóval ne csak a szűrőkre tegyél félre.

2014. ápr. 15. 19:57
 2/2 anonim ***** válasza:

Jobban jársz, ha év elején veszel autót.

Mert a teljesítményadót az fizeti, akinek a nevén van a kocsi jan. 1-jén, tehát nyernél 1 évet az adóval.

2014. ápr. 15. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!