Milyen adókat kell fizetni egy autó után?
Sziasztok!
Év vége felé szeretném megvenni életem első autóját. Nagyjából 800 ezret szánnék rá, plusz azon felül az átíratás, szűrőcserék ilyesmik. A vásárlás menetével tisztában vagyok már.
A kérdésem igazából az lenne, h egy évben milyen kötelező adókat kell befizetni egy autóra? Jelenleg nagyban függ a teljesítménytől a fizetendő adó?
Első autónak egy Alfa Romeo 147-re gondoltam, mondjuk egy 2003-as évjáratú, benzines, 1.6-os, 88 kW/120 Le teljesítményűre.
Kotelező biztosítás + teljesítményadó. Mindkettőhöz rengeteg netes kalkulátor van.
Azt mellékesen mondom hogy az 1.6-os Alfa-motor nem túl megbízható, sok gond szokott vele lenni. Az elektronikai nyűgökről és a lengőkarokról nem is szólva. Szóval ne csak a szűrőkre tegyél félre.
Jobban jársz, ha év elején veszel autót.
Mert a teljesítményadót az fizeti, akinek a nevén van a kocsi jan. 1-jén, tehát nyernél 1 évet az adóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!