Megszűnt kötelező biztosítás után még érvényes valameddig a biztosítás?
10 nappal a megszűnt kötelező biztosítás után koccantam, én voltam a hibás. Díjnemfizetés miatt megszűntették, a levelet a baleset után kaptam meg, bementem, fizettem, új szerződést kötöttem ugyanott.
Vki említette, hogy lakás esetén a biztosítás megszűnése esetén még 30 napig érvényes a dolog. Ahogy olvastam kötelezőnél nem így van, de háta..
Lehet hogy hülyeséget írok de azért leírom.
Nekem rémlik valami 60 napos verzió. Nálam volt már úgy hogy a biztosítást csekkjét évközi forduló után 10 nappal küldték ki.(de nekem volt fizetve)
Nekem rémlik valami 60 napos verzió. milyen?
Fizetési határidő letelte után 60 nappal szűnik meg. de ha megszűnt, utána már NINCS biztosítás.
Ha a biztosítás megszűnik akkor az visszamenőleg az utolsó díjrendezett nappal szűnik meg. Valóban van 60 nap, hogy késve rendezd a dolgot. Ha az alatt beért a pénz, minden OK, ha nem, a biztosítás visszamenőleg törlődik. Tehát neked nem épphogy, hanem már nagyon nem volt érvényes biztosításod!
A 30 nap valószínűleg onnan rémlik, hogy a biztosításokat általában az évforduló előtti 30. napig lehet felmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!