Már megkötött, de még vissza nem igazolt biztosítással lehet már motort (50 ccm) vezetni? Ha a rendőr megállít, milyen büntetésre vagy szankcióra számíthatok?
Sziasztok!
Vettem egy 50 ccm-es kismotort, de akadt néhány kérdésem.
Ma este (Péntek este) kötöttem biztosítást a biztosítás.hu weboldalon. Természetesen az alkuszi megbízást és az adás-vételi szerződés másolatát már nem volt lehetőségem elfaxolni vagy úgy elpostázni, hogy még ma megérkezzen a kockázat viselési visszaigazolás. Holnap viszont mindenképpen le kell mennem a kismotorral haza, 80 kb - re. A kérdéseim a következők :
1) A biztosítást bár már megkötöttem, de a biztosítás visszaigazolása még nem érkezett meg. Vezethető már a motor komolyabb büntetés nélkül?
2) ha a rendőr megállít és még nem érvényes a biztosításom, mennyire büntethet meg?
3) Ha az adás-vételi szerződést nem írta alá tanú, az nagy baj? Vagy nincs jelentősége? Biztosítás kötés és rendőr szempontjából is érdekelne a válasz.
Köszönöm a segítségeteket!
"1) A biztosítást bár már megkötöttem, de a biztosítás visszaigazolása még nem érkezett meg. Vezethető már a motor komolyabb büntetés nélkül? "
Nincs visszaigazolás = nincs biztosításod.
"Ha az adás-vételi szerződést nem írta alá tanú, az nagy baj?"
Nem baj, csak nem érvényes a szerződés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!