Alkuszi megbízás felmondásakor követelhet-e pénzt az alkusz cég (*risk)?
Az alábbi link elolvasása után lettem tanácstalan ez ügyben: [link]
Két esetben is aktuális:
1. Édesapám tavaly két nappal lekéste a kgfb díj befizetését (természetesen az Ő hibája volt) és így törölték biztosítását (mindez persze csak az év végi váltásnál derült ki, hogy nincs élő szerződése, habár a biztosítónál váltig állították, hogy értesítették (a díjat persze, nem utalták vissza)). Az idei évre üzembentartó váltás történt és egy másik biztosítónál (nem az alkusz céggel, hanem személyesen a biztosítónál) lett megkötve a kgfb, így már érvényes szerződés van az autón. Ezek miatt akarjuk visszamondani a megbízást az adott cégnél, hogy ez év végén újra lehessen megbízást adni, a már új adatokkal (akár másik alkusznál is).
2. Egy másik autó már 1 éve a forgalomból is ki van vonva, ideiglenesen. Ez, díj nemfizetés miatt szűnt meg, de azóta sincs használatban és valószínűleg már nem is lesz.
érdekes eset.ha díjnemfizetés történik akkor automatikusan megszűnik a biztosítás,az általad linkelt törvény pedig erről nem rendelkezik!
tehát szerintem nem kell fizetni a pontatlan törvényi szabályozás miatt.
Tisztelt szántóvető!
Mert kitöltöttem az adatokat, kiválasztottam a legjobbat; 'oszt' jó napot. Mindent ők intéztek ezután.
A 2. autót szinte már biztos hogy nem fogjátok használni mert gyűlik rá a fedezetlenségi díj. Tehát ha újra szeretnétek használni akkor kéne jó sokat perkálni.
Ja és ideiglenesen csak max 6 hónapig lehet kivonni, utána visszahelyeződik. Tehát még teljesítményadót(régen súlyadó) is kellene fizetni utána.
Szerintem jobban járnátok ha eladnátok SZVSZ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!