Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha nem sózzák, ill. nem...

Ha nem sózzák, ill. nem takarítják a havat, akkor ki fizeti a kárt?

Figyelt kérdés

Tegnap késő délután, elindultam otthonról, a kocsmából kijött egy ember biciklivel, és elesett előttem. Kikerültem, de meg is pördültem egyből, és eltaláltam egy álló autót. Rendőr nem lett hívva, de lett fénykép csinálva. Az én biztosítóm kifizeti az ő kárát, de az enyémet ki fogja? Az utak nincsenek takarítva semilyen formában. Megkérdeztem az önkormányzatnál, hogy miért fizetünk súlyadót? Erre az volt a válasz, hogy volt sózva, ami persze nem igaz, mert itthon voltam egész nap. De egyébként el is szólta magát, hogy csak a busz útvonalán lett takarítva.

Tényleg nem lehet semmit tenni? fizessem a javításomat, vagy lehet feljelentést tenni?

2014. jan. 27. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

télen lehetnek jegesek az utak,

-nekünk sofőröknek kell éjszaka/ködben/hóesésben,stb úgy vezetni,hogy ne okozzunk balesetet,

(este sincs kivilágítva minden út,és ha sötétben jön eléd a bicajos,nem mondhatod,hogy az önkormi miért nem világítja ki a két falu közt is az utat)

2014. jan. 27. 09:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor egyszerűen elküldenek azzal hogy nem az útviszonyoknak megfelelően választottad meg a sebességed, ami egyrészt igaz (mert ha 5 km/h-val mész nem csúszol meg), másrészt g@ciség a részükről, mert ki akar ennyivel menni.
2014. jan. 27. 09:23
 3/9 A kérdező kommentje:
30 km/h-val mentem körülbelül.
2014. jan. 27. 09:47
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Elém is kijött egy bicajos a körúton, de nem fékeztem, majdnem belémjött a kcsgje oldalról, de szerencsére mögöttem jött egy rendőrautó, jól megbüntette vna.
2014. jan. 27. 10:09
 5/9 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Annyival menj, ami biztonságos! Ne várd hogy szoláriumlámpával felszárîtsák az utat elötted
2014. jan. 27. 10:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, mennyivel mentél. Ha megpördültél és nekimentél valaminek, az pont azt jelenti, hogy túl gyorsan mentél. Tökmindegy, hogy az 10 vagy 100 km/h volt.
2014. jan. 27. 10:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Inkább hívtál volna rendőrt, mert a biciklis feltehetően ittas volt, úgy meg nem igazán lett volna kérdés, hogy ki a hibás.

Az önkormányzatnak amúgy tudtommal nem kötelező lesóznia minden létező utcát.

2014. jan. 27. 10:59
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem is értelek: A BICIKLIS okozta a balesetet. A kocsmából kifele jövet elég sanszos, hogy piás is volt. Hívnod kellett volna rendőrt és ha megállapítják, hogy a biciklis volt a hibás akkor rá lehetett volna verni mindkét kárt. így most csak az maradt, hogy te nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél, ezért te vagy a hibás.
2014. jan. 27. 11:40
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek
2014. jan. 27. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!