Díjnemfizetés? Megszűnik a biztosítás, vagy valami kockázatkiesés, vagy mi a tököm címen horribilis büntetést rámvernek?
Jelenleg külföldön tartózkodom, s a magyar rendszámú autóm helyett másikat vettem. A régi kocsi biztsítását (Alianz) nem gyerekjáték megszüntetni, főleg nem külföldről. Eddig úgy néz ki, hogy csak ezért külön haza kell mennem.
De mi van, ha a baknál egyszerűen megszüntetem a fizetési megbízást? Megszűnik a biztosítás, vagy valami kockázatkiesés, vagy mi a tököm címen horribilis büntetést rámvernek?
Igen, 3-as elég jól leírta.
Hozzáteszem, érdemes egy pár sorban megírni a biztosítónak a felmondást is, hogy pl: hova küldjék vissza a befizetett díjat. Illetve faxon javaslom a felmondás megküldését...
Hozzáteszem a bónuszt külföldön is fel lehet használni.
Allianz -ha nagyon akarja- angol és német nyelven is ki tudja állítani az igazolást.
milyen indokkal nem fogadják el?
No-ban is ugyanúgy van bonus-malus rendszer. MO-is elfogad külföldi igazolást ;)
Ó én azt nem mondtam, hogy át akarat vágni vagy hasonló. Lehet hogy a bankfiókban mondták ezt neki, mert ők sem értenek hozzá.. - előfordul...
Íme hogy a magyar biztosítónak ki kell adni az igazolást:
"8. § A biztosító köteles – az igénylés beérkezését követõ 15 napon belül – az igénylõ kérésére az igénylést megelõzõ
szerzõdéses idõszak vonatkozásában – amennyiben ezen idõszak tartama az 5 évet meghaladja, úgy legalább ötéves
idõszakra visszamenõleg – a kárnyilvántartásban meglévõ kártörténeti adatokról írásban igazolást kiadni más
tagállam által elõírt felelõsségbiztosítási kötelezettség alapján kötendõ szerzõdéssel kapcsolatos kedvezmény
érvényesítése céljából."
Egyébként én is Németországban dolgozott biztosítási szakemberrel beszéltem, mert a német jogban nem vagyok otthon.
Szóval én nem hagynám annyiban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!