Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ilyenkor mi a helyzet a...

Ilyenkor mi a helyzet a biztosításommal?

Figyelt kérdés

Felhívtam a biztosítómat, hogy kéne a csekk, hogy befizessem az éves biztosítási díjat, bár fogalmam sincs, hogy mennyiről fog szólni, mivel még egy tájékoztatót sem küldtek ki.

Az ügyintéző utána nézett és közölte, hogy a napokban küldtek ki tájékoztatót és most fog elkészülni a napokban az 53ezerről szóló csekk is, amit küldenek majd természetesen postai úton.

Értem én, csak hogy a biztosításom fordulónapja: 2014. 02.07.

Nem kellett volna már min. 30 nappal előbb kiküldeni, hogy "nyuszika, 53 ezret kéne majd fizetni, oké?!", de ha váltani akarsz, akkor még most megteheted, utána nem?

Mert ugye közölte az ügyintéző, hogy már nem válthatok biztosítót a 30 nap miatt.

Aztán jött a törvénnyel, hogy nekik 30 napnál előbb ki kell küldeniük a tájékoztatót, amire ugye közölte, hogy a napokban küldték ki. Szóval lényegében maga ellen beszélt.

A másik meg az, hogy közölte a telefonba, hogy március 15-e a fizetési határidő, ami nekem sehogy nem jön ki.

Ha 02.07-vel lejár a biztosításom, akkor 02.08-val nem kéne már a következő évinek befizetve lennie?

Vagy én gondolom hül.én a dolgokat?

Plusz jött azzal, hogy ha az első határidőig nem fizetem be az éves díjat, akkor áprilisban van a következő, de a kettő között úgyis küldenek fizetési felszólítást, nem kell megijednem! Tiszta vicc..

Tehát, most ha márc. 15-ig nem fizetem be a következő bizt. díjat, akkor mi lesz a menet vége?

Mert elvileg akkor nincs biztosítás az autón, ami miatt megütöm a bokám a rendőrökkel szemben..

Vagy most változott valami, amiről nem tudok és kocsikázhatok még "ingyen" egy hónapig, aztán lesz, ami lesz?

2014. jan. 23. 14:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy kötelesek-e kiküldeni az értesítőt 30 nappal korábban (nekünk ez nem mindig sikerül, 3 autónk van).

60 napos befizetési határidőd van, ha ezt elmulasztod, akkor felmondják a biztosítást díjnemfizetés miatt.

Nem ingyen furikázol, mert van biztosításod, csak még nem rendezted a biztosítóddal, de vagy behajtják rajtad, vagy megszüntetik a biztosításod. De ezzel sem jársz jól, mert csak náluk köthetsz újat + fizeted a fedezetlenségi díjat, amíg nem volt biztosításod.

2014. jan. 23. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!