Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Fedezetlenségi díj kapásból?...

Fedezetlenségi díj kapásból? Ez mi?

Figyelt kérdés

Üdv,

Vásároltam egy gépjárművet 2014.01.08-án, persze még ott

a kereskedőnél megkötöttem rá a kötelező biztosítást.

Ma jött ki a biztosítótól a számla, amin meglepődtem,

mert két számlát tartalmaz:

Egyik érthető, KGFB 2014, első negyedév.

Időszak: 2014.01.15-2014.04.14

Második viszont fedezetlenségi díjról, amin az időszak:

2014.01.08-2014.01.14

Ez most mi? Ha megkötöm a biztosítást, akkor majd 1 hét

múlva él, addig meg fedezetlenségi díjat fizessek?

A kereskedő kötötte Netrisknél, és ott a biztosítás

kezdete 2014.01.08 (még óra perc is van, de ez esetben

ez már tényleg mellékes).

2014. jan. 23. 10:26
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Ezt a Magyar Biztosítók Demokratikus Koalíciója pacsizta le az épp aláírásra jogosult, de akkor már regnáló magyar köztársasági elnökkel.

A dolog lényege, hogy arra az időszakra, amikor egy biztosító úgy érzi, te nem fizetted be a számára járó díjat, kivethessen egy extra magas büntetést, egy elrettentő különdíjat, és ráadásul azzal is büntessenek, hogy egy éven át csakis vele szerződhess az általa megállapított jutányos díjtételért.

Nincs ebben semmi extra, a józan ész alapján a legaljasabb dolgok egyike, de pontosan mutatja, hogyan műkdik a mai törvényhozás.

2014. jan. 23. 10:37
 2/4 A kérdező kommentje:

Akkor sem értem.

Amikor megvettem, akkor megkötöttem.

Milyen díjat nem fizettem be, amikor ma jött az első csekk?

Átiratás, stb már másnap megtörtént.

2014. jan. 23. 10:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha 8.-án kötöd akkor 15-ig csak egy részszámlát kapsz, ezt meg tudod nézni hogy arányaiban hogy áll a negyedéves számlához képest.

A 7 nap fedezetlenségi díj az azért több ezer forintra jön sztem ( ha napi 3-400FT-tal számolod), a rész számla meg csak pár száz forint. Ha kicsi az összeg, akkor elírták, akkor nem kell vele foglalkozni. Hagy ezres tételekről van szó, akkor viszont a netrisk-es kinyomtatott papírral fordulj a biztosítódhoz mert elszúrtak valamit. Ha egy napon történik a váráslás és a megkötés akkor fedezetlenségi díjat nem számolhatnak fel.

2014. jan. 23. 11:03
 4/4 A kérdező kommentje:

Igazából 9-én került a nevemre, akkor lettek kész a

vizsgálatokkal, akkor hoztam el, de a biztosítást már

8-án megkötöttem.

Negyedéves díjam 8000 ft, ha lebontom, akkor kb 5-600

ft-ra jön ki, a 3000 helyett, amit fedezetlenségi díj-

ként számláztak ki.

Nekem is ez volt a tervem, holnap be is megyek, mert már

rég aludnom kellene.

Köszönet érte.

2014. jan. 23. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!