Kinek kell fizetnie a súlyadót, ha az autót május 8-án vettem? Az autót kereskedőtől vettem használtan. Kivolt vonva a forgalomból.
Kinek kell megfizetnie a gépjárműadót?
Az adó alanya - vagyis akinek a gépjárműadót meg kell fizetnie -
- főszabály szerint a gépjármű azon üzemben tartója, ennek hiányában tulajdonosa, aki/amely az év első napján a hatósági járműnyilvántartásban szerepel;
- amennyiben a hatósági nyilvántartás szerint egy gépjárműnek több tulajdonosa vagy több üzemben tartója van, akkor közülük az, aki/amely nevére a forgalmi engedélyt kiállították;
- év közben újonnan vagy újra forgalomba helyezett gépjármű után az, aki/amely a forgalomba helyezés hónapjának utolsó napján a hatósági nyilvántartásban tulajdonosként szerepel ;
- az "E" és "P" betűjelű ideiglenes rendszámtáblával ellátott gépjármű esetén az, akinek/amelynek a nevére a rendszámtáblát az eljáró hatóság kiadta.
forrás: [link]
Elméletileg mindig annak akinek az adott év jan.1 én a tulajdonában van,viszont forgalomból kivont autó után
nem kell adót fizetni.Sztem hívd fel a helyi önkormányzat
adóosztályát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!