Összetörték az autómat hátulról, a rendszám és matricák deformálódtak - "támadó" elismerte a hibáját.1. :A biztosító megtéríti a rendszám és matricák pótlását? 2. :Egyáltalán: hol a búbánatban tudom megcsináltatni az új hatósági jelzéseket?
"a rendszám és matricák deformálódtak"
Ez nagyjából annyit jelent, hogy nincs károd. Kit érdekel az eldeformálódott rendszám? Ha olvasható, akkor jó, kicsit kiegyengeted és kész vagy!
Ha a károkozó (nem támadó) elismerte és megírtátok a sárga-kék nyomtatványt, akkor besétálsz az ő biztosítójához, bejelented a kárt, megcsinálják a kárfelmérést, kapsz egy ajánlatot és némi pénzt (ha azt választod).
A rendszámot és a matricákat - ha mégis olyan rossz állapotban vannak - bármelyik okmányirodában tudod kicseréltetni. Pontosabban újra legyártják, ez kb. 4500 Ft + 585 Ft a matrica.
Köszi a gyors választ.
Időközben kiderült: a rendszám valóban kiegyengethető, de a zöld matrica kellős közepe sérült. Ez gondot okozhat?
Viszont a hátsó lökhárító kissé leszakadt, a festés sérült. Ha bemegyek egy magát " teljes körű biztosítási kárintézéssel" reklámozó szervizbe, elég ha csak a baleseti bejelentőt viszem, otthagyom az autót és passz?
Amúgy a kocc alig kétórája történt - szegény párom még igencsak kész van...
Ja, a koccanás alig másfél órája történt, a párom vezetett.
Köszönöm.
Szeretem, ha az autó jó állapotban van, ezért nem hagyom lógni a lökhárítót és az újrafestést sem akarom elodázni. (Elég ronda látvány.
Éppen ezért gondoltam, hogy beviszem az első szakszervizbe és otthagyom a papírokkal együtt. Gondolom van kárfelmérőjük is. Nem sokkal egyszerűbb így?
Ráadásul két hét múlva elutazom külföldre, utána Karácsony - félek, hogy kicsúszom az időből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!