Személyautóval utánfutón szállított 100 L pálinka esetében, szükséges valamilyen engedélyre?
Ezt úgy értem, hogy a pálinkafőzdéből viszem haza a 100 litert, ami hordókban van és van róla irat, hogy honnan hozom, melyik pálinkafőzdáből, tehát van róla származási hely.
De magában ez nem minősül ADR-nek nem?
Az ADR akkor ad mentességet a magánszemélyes által történő veszélyes áru szállítására, ha azok kiskereskedelmi csomagolásban vannak, illetve ha ezek gyúlékony folyékony anyagok, akkor az összmennyiségük nem haladhatja meg tartályonként a 60 litert és szállítóeszközönként a 240 litert.
UN 3065 " Alkoholos italok 24 tf%-nál több, de legfeljebb 70tf% alkohol tartalommal" , de ehhez tartozik a 145 sz. különleges előírás mely szerint:
A III. csomagolási csoportba tartozó alkoholos italok legfeljebb 250 liter űrtartalmú tartályokban szállítva nem tartoznak az ADR előírásainak hatálya alá.
Szállíthatod nyugodtan, de a kekeckedő rendőrök/vámosok miatt jobb ha a 100 litert kettéosztod.
"Szállíthatod nyugodtan, de a kekeckedő rendőrök/vámosok miatt jobb ha a 100 litert kettéosztod."
Úgy érted hogy 2 x 50 L legyen az utánfutón, vagy kétszerre szállítsam haza?
Értem.
Köszi!
Ha elolvasod a kérdés leírását:
"Ezt úgy értem, hogy a pálinkafőzdéből viszem haza a 100 litert, ami hordókban van"
Ha ez mondjuk 4db 25 literes műanyag "hordóban" van és a kérdezőnek egy három ajtós Swift áll csak rendelkezésére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!