Mi kell lejárt jogosítvány megújításához ill. milyen költségekkel jár?
Szia,
én 2011. augusztusában újítottam meg,mert lejárt. Fontos tudni, hogy a jogsin két dátum van: az egészségügyi érvényesség, illetve az igazolvány érvényességének a határideje. Bármelyik határidő lejárta után a jogsi érvényét veszti. Nekem mindkettő lejárt, így a következőket kellett tennem:
1. Elmentem Budapesten a XI. kerületi háziorvosomhoz, ahol vért és vizeletmintát vettek, majd a szemeimet és a szívemet vizsgálták meg. A vér-, és vizeletvizsgálat másnapra meglett, és kaptam egy alkalmassági papírt. A háziorvosnál 6800 Ft-ot fizettem.
2. Az alkalmassági papírral elmentem az okmányirodába (korán reggel érdemes menni, akkor nincs nagy sor), ahol lefényképeztek, és kaptam egy átmeneti igazolást arról, hogy igényeltem az új jogsit. Az átmeneti igazolás két hónapig érvényes. Választhattam, hogy az új jogsit két hét, vagy öt nap után akarom megkapni (attól függően, hogy mennyir sürgős nekem). Én az utóbbit választottam - ebben az esetben a központi okmányirodába kell bemenni az új jogsiért Budapesten a Visegrádi utcába. Az okmányirodában 4000 Ft-ot fizettem.
Összegezve:
1. Háziorvos
2. Okmányiroda
10 800 Ft költség, és 2-4 nap utánajárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!