Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kaptam ma egy levelet a...

Kaptam ma egy levelet a biztosítómtól hogy több mint 1000 ft tal megemelik a biztosítás díját. Miért emelik meg?

Figyelt kérdés

Ma kaptam ezt a levelet hogy január 1 től 5580 helyett 6676 ft kell fizetnem.A Bonus malus besorolásom B1 ről B2 re változott.Szerintetek miért változott.Kárt nem csináltam.

Szerintetek érdemes váltani másik Biztosítást?

Amúgy a Posta biztosítónál vagyok.

2009. nov. 10. 15:33
 1/8 anonim ***** válasza:
mindig érdemes kiszámolni
2009. nov. 10. 15:40
 2/8 anonim ***** válasza:
szerintem érdemes,mert nagyon sokat spórolhatsz érdemes körbe nézni a neten nekem az Alianz lett a legkedvezőbb,nagyon sok olyan oldal van ahol több biztosítót össze tudsz hasonlítani
2009. nov. 10. 15:42
 3/8 A kérdező kommentje:

Én is gondolkozom hogy váltok csak nem tudom hogy kell.

Először megkötök egy újat és utána a régit felmondom vagy fordítva kell??Vagy ez mindegy.

2009. nov. 10. 15:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha a neten kötöd, Pl a www.biztositas.hu -n , akkor nem kell semmit felmondani, meg ilyenek. A biztosítók elintézik maguk közt.
2009. nov. 10. 16:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ár azért változik, mert a tavalyi díjakat viszik tovább, erre jön az infláció stb. Kaptál egy kiszámolt díjat, de ezen nincs kedvezmény. Ha kérsz kedvezményt, akkor 30%-ot kapsz, azzal már sokkal jobban jársz. Ha felmondod és újrakötöd, akkor is jobban jársz.

Ja, és ott dolgozom. :)

2009. nov. 10. 19:27
 6/8 anonim ***** válasza:

ha B1-ről B-2re változtál az jót jelent :D feljebb kerültél egy fokkal, 2 évnyi balesetmentes vezetés miatt.

ha balesetet okoztál volna akkor lefele mentél volna, és nem felfele.

hogy miért emelték meg, azt nemigazán lehet tudni, főleg így h feljebb is klerültél egy kategóriával, ilyenkor csökkenteni szoktak.

vagy van erre magyarázat, vagy átakarnak verni. ami eléggé mindennapi.

amúgy a netes biztosítási kalkulátorokkal vuigyázz, mert sokszor azsem mutat vals értéket, párszáz forinttal, vagy 1-2 ezerrel kevesebb jön ki, mint amennyit igazából kéne fizetned.

2009. nov. 10. 23:16
 7/8 A kérdező kommentje:

Kicsit rosszul fogalmaztam.Arra gondoltam hogy az ára miért változott nem arra hogy a besorolásom mert

azt tudom hogyha nem csinálok balesetet akkor felmegy csak azt nem értem hogy miért lett vagy lesz drágább??Elvileg lentebb kellene mennie mert 1 fokozattal fentebb mentem.Lehet hogy ma vagy holnap bemegyek és megérdeklődöm.Ha marad ennyi egyszerűen lemondom és átmegyek másik biztosítóhoz.

19:27

Még azon is gondolkoztam hogy lemondom és újra kötöm de mikor kiszámoltam az interneten hogy mennyi lenne hát olyan 6300 számoltam negyed évre.De lehet hogy kevesebb lenne.

2009. nov. 11. 00:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Csak sétálj be egy nagyobb postára és kérj DÍJÁTSOROLÁST. Kell hozzá a rendszám és a kötvényszám.

Ez azt jelenti, hogy nem kell felmondani a szerződésed, csak megigényeled rá a kedvezményeket.Akár 30%-ot.

Ha gondod lenne írj privátba!

Az árak szabadárasak minden biztosítónál, és a kedvezményeket nem adják automatikusan.Igényelni kell!Az ár azért emelkedett, mert az alapdíj változott.

2009. nov. 11. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!