Megbüntettek, mert hátul nem használtam övet. Kérhetek részletfizetést?
Kb. 1 hónapja ismerősöm régi autójában ültem hátul, ahol még biztonsági öv sem volt. Megállított a rendőr minket, és engem megbüntetett. Jött is a csekk kb. 2 hete. Sajnos 33000 Ft-os nyugdíjamból, nehezen tudok 10ezer forintot nélkülözni, sőt sehogy.
Mennyi időm van rá, hogy befizessem? Ha nem fizetek időben mit tehetnek ellenem? Részletfizetést kérhetek? Ha igen, hogyan? Várom válaszokat! Köszönöm!
Ha nincs az autóban öv, akkor elvileg nem is bümtethet meg azért, ha nem használod. A szabályozás úgy szól, hogy ha van hátul biztonsági öv, akkor annak használata kötelező (elöl meg tartozéka az autónak).
A részletfizetést nem tudom, de szerintem kérheted, és attól, aki a büntetést kiszabta.
Jogod van "kifogással" élni a bírság ellen! Ezt írásban kell benyújtani az eljáró kapitánysághoz. Ebben leírhatod, hogy mik az indokaid és kérheted a büntetés enyhítését vagy a részletfizetést. Előfordulhat, hogy enyhítenek a bírságon, de nem biztos. A részlet fizetésbe nagy valószínűséggel beleegyeznek.
(Egyébként én úgy tudom, hogy azokba az autókba, amikben nincs hátul gyárilag beépített biztonságiöv, azokba nem is kötelező beépíteni és használni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!