Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjármű átírás? (ANNYI...

Gépjármű átírás? (ANNYI MINDEN KERING AZ INTERNETEN, hogy már nem tudom mi van)

Figyelt kérdés

Holnap megyek az adásvételi szerződést megírni, csak a tulajdonos meghalt, és a lánya örökölte az autót!

Nos, lényeg a lényeg részemről így szerény véleményem szerint a lány lett a mostani tulajdonos (de nem lett a nevére írva az autó, mivel az is pénzbe kerül, és így az új forgalmit egyszer kell kifizetni) ezzel, hogy ő örökölte az autót, akkor az adásvételi szerződésben őt kell megjelölni mint eladó tulajdonos vagy, aki a forgalmi engedélyben szerepel, és a hagyatéki végzést hozzá kell csatolni?

Plusz egy olyan kérdés, hogy nincs olyan adásvételi szerződés a földön amelyben meg lehet jelölni a régi tulajdonost, az új tulajt és az üzembentartót, és mind ez egy papíron?

Üzembentartóihoz kérdés: Én lennék a Tulajdonos, csak megnéztük hogy nekem nagyon kedvezőtlen lenne a biztosítás, és így meg eggyeztem anyukámmal, hogy ő lesz az üzembentartó, ennek van költsége vagy sincs?! hiszen olvastam én már mindent ezzel kapcsolatban plusz hogy kedvezményesebb ha anyakönyvi kivonattal tudom bizonyítani a rokonságot!

+?! még egy utolsó

Mivel, hogy egy papíron van az összes adat Régi Tulaj Új Tulaj Üzembentartó, akkor nem kell még egy forgalmit és nem kerülne megint pénzbe ha egy dokumentumba lehetne csatolni

Igen, tudom kicsit zavaros remélem valaki tud segíteni

+ tudnátok ajánlani formanyomtatványt? mert a TotalCar aztmondja hogy ami van az szar, de a TotalCar meg telenyomta fejléccel az övét, hogy néz már ki az okmányirodában...

Köszönöm szépen előre is a válaszokat

2013. aug. 13. 22:50
 1/2 anonim ***** válasza:

Onnantól fogva, hogy az örökös megkapta a hagyatéki végzést és az jogerőre emelkedett (ez utóbbi is fontos!), már ő a tulaj - neked kell az átíratáshoz a kocsi törzskönyve, forgalmi engedélye, a hagyatéki végzés és az adásvételi az örökös és közted.

Az adásvételire nem kell (és nem is szabad) felvezetni az elhunyt adatait - főleg nem eladóként, mert akkor neki is kellene aláírnia, az meg nehezen kivitelezhető.

Esetleg a megjegyzésnél fel lehet tüntetni, hogy az eladó, mint a járműokmányokban szereplő elhunyt XY örököse, illetve a hagyatéki végzés értelmében a gépjármű 1/1-ed arányú tulajdonosa jár el, az okmányok átadásakor a hagyatéki végzést is átadta.

Az üzembentartóihoz nem tudok érdemben hozzászólni, de biztosan lehet egy lépésben tulajt váltani és üzembentartót bejegyeztetni.

2013. aug. 13. 23:58
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :)
2013. aug. 13. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!