Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy tudok ideiglenes rendszám...

Hogy tudok ideiglenes rendszámmal kocsit behozni?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy autót egy ismert német használtautós oldalon. Kereskedőtől venném és magam szeretném behozni. Nem tudom mi az eljárás. Ideiglenes rendszámot kellene igényelnem, de fogalmam sincs merre induljak. A kinti kereskedők fel vannak készülve ennek az ügyintézésére, vagy magam kell lejárjam a dolgot? Milyen költségei vannak és meddig érvényes egy ilyen rendszám? A biztosítást is tartalmazza, vagy azt külön kell kötni?

2013. júl. 26. 15:24
 1/4 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy nemkell ideiglenes rendszám amíg levizsgáztatod megint.Ugyanúgy lehet menni német rendszámmal de szerintem max 1 hónapig
2013. júl. 26. 15:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekünk úgy volt, hogy a kereskedőt megkértük és elvitt egy kis irodába. Tényleg kb csak egy faház volt.

Kifizettük azt a talán 150eur-t, ( sárga rendszám volt 5 napos, de van piros is az 30 napíg érvényes, de jóval drágább ) és ott egyből megcsinálták a biztosítást ami adíg volt érvényes mint a rendszám.

Azzal hazahoztuk, és mivel csak 5 napíg érvényes utána azt csinálsz vele amit akarsz.

Mi 2 hónap múlva azzal vittük az nkh-hoz, hogy lagalább legyen rajta valami rendszám, hogy az útközbeni zsaruk ne szúrják ki egyből.

Amúgy mint útközben megtudtuk már hazafelé a határon, mikor autópálya matricát vettünk. A bódés ember mondta, hogy a magyar rendőrök a sárgát nem nagyon szeretik, csak a pirosat. De éjszaka jöttünk haza, így nem számított.

2013. júl. 26. 22:07
 3/4 anonim ***** válasza:
És a biztosítás hogy volt? teszem azt te megvetted az autót július 10-én, használtad német biztosítással? magyar biztosítást mikor kötöttél rá? nem számoltak rá fedezetlenségi díjat a vásárlástól számítva? Mert ugye a magyar biztosítás kötés napja nem egyezett a vásárlás napjával. Vagy ez hogy megy?
2013. júl. 27. 11:50
 4/4 anonim ***** válasza:

2 vagyok.

Magyar biztosítást akkor kell kötni,ha már megvan az nkh vizsga, regadó stb. Mikor mész az okmányirodába akkor kérik a többi papírral a magyar biztosítás igazolását.

Mivel a kocsi nincs magyar forgalomban semmilyen fedezetlenség sincs, mert per pill magyar okmányai sincsenek. ( Az egyetlen rednes biztosítási lap a netrisk, a többi program nem fogja fel, hogy azért kell a biztosítás, hogy a kocsi forgalomba helyezhető legyen. És nem engednek majd tovább a forgalmi adatai nélkül, használd a netrisk-et )

2013. júl. 27. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!