Hogyan változik a Bonus-Malus fokozat?
Ha nem volt a neveden biztosítás, akkor nem is lehettél besorolva sehova. Az volt M1-ben, akinek a nevén volt a kötelező.
Ha mégis te voltál M1-ben és 2009 óta nem volt biztosításod, akkor 2 év után visszakerültél A0-ba. Ha volt biztosításod és nem okoztál kárt, akkor 2010-ben már A0-ban voltál, mert az M1 után az a következő felfelé. 2013-ra B3-ban kell tartanod.
Pontosan a történet:
2009-ben okoztam egy kárt, de akkor sem biztosítás, sem autó nem volt a nevemen. Az autó forgalmijába 2011.07-hóban kerültem bele, mint üzemben tartó és ettől kezdve van biztosítás is az én nevemen. A 2009-es kár viszont az én nevemmel lett bejelentve, mint vezető (kék sárga lap), de az édesanyám nevén volt az autó és a biztosítás is. Az előző évben A0 fokozatban voltam az ASTRA biztosítónál. Most kalkuláltam egy új biztosítást, volt egy olcsóbb és átmentem oda évközi váltással (nekem júliusban van a forduló), erre most küldenek egy papírt, hogy elszámolták és én A0-ban vagyok és megemelik a biztosítás összegét... Ezt hogy? :) Ezért nem értem én sem! Ha még velem számoltatnák el a kárt, akkor is M2-ből is B1-be kerülnék 2013 júliusban, nem? :)
Nem tudok biztosat mondani, annyira nem értek hozzá.
A besorolás kapcsolódik az autóhoz és az üzembentartóhoz is. Nem tudom, hogy ebben az esetben a baleset után 2010-ben érvényesítették-e a biztosításon a lejjebb sorolást. Ha igen, akkor szerintem ezzel ennyi.
Ha nem, akkor 2011-ben kellett volna, mikor te lettél az üzembentartó. Azt nehezen értem, hogy miért most jönnének erre rá, de a matekja kijön: 2011-ben A0 helyett M2-ben kellett volna kezdened, 2012-M1 és most lenne az A0. De nekem gyanús az egész, szerintem hívd fel őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!