Kereskedéstől vettem egy autót és 15 napon belül,7 nap múlva eladtam. Ilyenkor nem kell utána fizetnem semmit?
A NAV-nak nem kell semmit fizetned.
Itt igazából X Szilvia fogja megszívni, no meg az új tulaj!
X Szilvinek megy majd a letiltás a teljesítményadó miatt, a legújabb tulaj meg nem tudja átiratni, később pedig kivonatja az önkormányzat forgalomból a verdát. Utána Szilvi még egy kicsit mélytorkozik majd...
A gépjárművásárláskor az adót nem az autó árából számolják.
Sétálj be az okmányirodába és érdeklődj rá hogy esetedben mi a helyzet.
Nem tudom miért aggódtok annyira... Ez egy sima adásvételi lánc, ha megvannak a papírok (törzskönyv, forgalmi) és minden adásvételi (a-b, b-c, c-d, d-e...) akkor simán átírják majd.
Persze amíg "X Szilvia" nevén volt, addig tőle fogják követelni a telj.adót, dehát ezért kell megnéznie az embernek, hogy kinek ad el autót.
Neked nem nagyon kell aggódnod, az a 7 nap amíg a szerződések dátumai alapján nálad volt lényegében semmi. Még ha arra az időre mondjuk fedezetlenségi díjat kérnének tőled, akkor is megúszod olcsón. De valószínűleg semmit sem fognak.
Én írattam így át motorokat, a köztes személyektől semmit sem kértek utólag.
ÁR: "megbeszélés szerint"
Ez nem felel meg egy szerződés formai követelményeinek, nem jó a szerződés. Ugyan így, azt sem lehet írni a dátum helyett, hogy "hát most".
Nem is hiszem el, hogy valaki ilyet önszántából aláírt.
Az ár dolgot még csak-csak elnézték, legalábbis tavaly még sikerült így kitöltött papírral autót elpasszolnom - de a tanúk hiánya miatt elutasíthatják a szerződést.
Az alapvető elv az, hogy az adott szerződésnek meg kell felelnie a keltezésekor érvényben lévő szabályoknak. Tehát ha van egy 10 éves szerződésed, akkor nem érdekes, hogy van-e km-óra állás rajta; a 20 éve megírt szerződésen nem baj ha csak személyi számok vannak feltüntetve; viszont egy friss adásvételinél rajta kell lennie mindennek ami kötelező: személyes adatok, tanúk (az adataikkal), kocsi adatai (km állás, ha van törzskönyv száma az is, minden apróság).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!