Autó eladás utáni papírmunka (? )
Amikor eladom az autómat akkor ugye be kell vinnem az adásvételi szerződést az okmányirodába, hogy eladtam az autót.
A kérdésem az lenne, hogy ezt a dolgot meg lehet-e oldani elektronikus úton is?
Bescannerlem a gépre és elküldöm emailba.
Nincs sok kedvem elmenni az okmányirodába. Sorszámhúzás, várakozás.....
Majd jól le leszek pontozva, de az év elején volt egy-két autó cserém. Egyiknél se vittem be sehová az adásvételit! Pontosabban az egyiknél bevittem, de már csak akkor amikor a helyette vett autót mentem átiratni (cirka egy hónappal később). Az ügyintéző hölgy ránézett, megvonta a vállát - hogy őt ez nem különösebben érdekli - de megnézte a nyilvántartást és közölte, hogy a vevő már át is íratta...
Amikor a másik kocsit intéztem már be se vittem az adásvételit. Ettől függetlenül a biztosító szó nélkül küldte a visszajáró biztosítási díjat, és az önkormányzattól is megkaptam az értesítést.
Egész jól működik a nyilvántartás, és a biztosító meg az önkormányzat is hozzáfér, úgyhogy ne járkálj feleslegesen!
Én sem akartam menni sehova, de meg lett kérdezve az önkormányzatnál és azt mondták, hogy nekik és a okmányirodának be kell mutatni az adásvételit.
Egyedül a biztosítóban nem voltam biztos, hogy hogyan kell lemondani.
Még nem adtam el autót, ez az első.
Majd ha túl leszek rajta akkor okosabb leszek.
Kedves 3-as!
Szerencséd volt, mert átíratták. Mert ha nem tették volna meg, és elkövetnek valamit az autóval, akkor téged vett volna elő a hatóság (kollektív felelősség ugyebár), és akkor magyarázkodhattál volna!!!!
És igen, személyesen tudod csak intézni!
Teljes mértékben igazad van 5-ös.Miért??
Azért mert én 2-évvel ez előtt eladtam az autómat,és én is így gondoltam hogy minek leadni az adásvételi szerződést.
idén meg küldtek egy fizetés letiltást! Gyorshajtás.30.000-ft.és be is kellett fizetnem.elvileg most már megszüntették ellenem az eljárást.de nagyon sok utána járással járt ez a tortúra.
ja és majd el felejtettem hogy az autó mind a mai napig a nevemen van!!! most intézem h lekerüljön!
szal nem ajánlom hogy el mulaszd.
De a te döntésed!
Kedves 5. nevem is van! A többivel meg tisztában vagyok!
:D
Kedves 6:
"Azért mert én 2-évvel ez előtt eladtam az autómat,és én is így gondoltam hogy minek leadni az adásvételi szerződést."
Azért legkésőbb a következő adóévben észre kellett volna venned, hogy nem iratta át a vevő, amikor küldték a súlyadó határozatot! De még az előtt nem volt gyanús, hogy nem utal vissza a biztosító semmit?
Persze nekem jó vevőim voltak: a nemzet rejtett erőtartalékaival nem üzletelek, kereskedők meg nem szaroznak.
:D
Kedves Harkonnen!
Érdekes módon a vevő megoldotta a súlyadót,hogy hogyan azt nem tudom.De nekem nem küldtek semmilyen papírt,értesítést.
A biztosítónak meg én kellett fizessek,pont úgy jött ki a lépés.Szal nagyon rafinált volt a vevő.
én ezért ajánlom hogy mindig adjuk le az adásvételi szerződést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!