Szeretnék venni egy autót, az adásvételit megírjuk a nevemre, de nem szeretném átírni. Fel léphet valami plusz költség (büntetés vagy valami)?
Az eladónak és a vevőnek is bejelentési kötelezettsége van az Okmányirodában ha a gépjármű tulajdonjogában változás történt.
Ha te nem jelented be, de az eladó igen, akkor a határidő leteltével kényszerkivonják a gépjárművet a forgalomból. Utána pedig vissza kell helyeztetned, át kell íratnod és büntetést is kell fizetned az elmaradás miatt.
a egyikőtök sem jelenti be, akkor amíg meg nem állít a rendőr nincs probléma. Viszont ha igen, az gáz. Akár azt is feltételezheti, hogy loptad a kocsit (a forgalmiban ugyebár nem a te neved szerepel) Ott helyben előállíthat. Ha elkezded lobogtatni az adás-vételit az még nagyobb baj, mert a rendőr rögtön kiszúrja, hogy lejárt a határidő, és kb ott helyben leszedi a rendszámot, és szállíttathatod el a kocsit.
Szóval érdemesebb átírni:D Ideiglenesen kivonatni is csak akkor tudod, ha a te neveden van.
Vegyél olcsóbb kocait, aminél marad pénzed az átírásra.
Egáltalán minek akarsz autót, ha azonnla ki akarod vonatni a forgalomból?:)
Az autó mezőre kell "csapatni" ... nem érdekel hogy kivonják sőőt pont azt szeretném hogy kivonják mindenféle költség nélkül, mert nem szeretném soha többé közúton használni....
Tehát ha nem jelentem be a változást akkor autómatikusan ki lesz vonva?
Tudtommal manapság már nincs lehetőség végleg kivonatni a forgalomból egy autót (hacsak nincs bontós ismerős...). Csak ideiglenesen lehet, ami fizetős, és fél évente meg kell újítani. De ehhez is a te neveden kell lennie.
Miért nem veszel papírok nélküli autót???
Mert nincs :D A végleges kivonatáshoz bontani kell.
Szerintem akkor azt csinálom hogy nem jelentem be a tulaj váltást, így lekerül a régi tulaj nevéről és tulajdonos viták miatt kivonják. Ha jól tudom ez így megy de jobb lenne ha valaki nálam okosabb leírná hogy ilyen esetben mik a lehetőségeim :D
Milyen típust szeretnél? Mert a legtöbből van papírpk nélküli.
Ha van bontós ismerősöd, akkor nem kell bontani a kocsit, mert ő kiadja a papírt, az autó meg nálad marad, csak a rendszerben nem létezik többé.
És ha nem íratod át, akkor nincs tulajdonosi vita, mert az eladónak van 2 példánya az adásvételiből, amivel bizonyítani tudja, hogy eladta neked, ezért téged jól megbüntetnek, mert nem írattad át a nevedre!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!