Kell-e biztosítás robira, közúton való közlekedéshez?
Van egy házi készítésű rotációs kapám amin van egy simson star motor, tehát mégcsak nem is gyári, hogy papír legyen hozzá, na most annyit tudok, hogy jogosítvány kell hozzá, de egy fickóval beszéltem a múltkorába (az ő robija pedig gyári), aki azt mondta, nekem, hogy őt amikor megállította a rendőr, azt mondta neki, hogy kellene biztosítás is a gépre!
Igaz ez, de hát még ha gyári meg is értem, hogy valami papírt adnak hozzá, de a házi készítésű robira hogy kössek biztosítást?
Vedd meg valakitől!
:D
Biztosítás pedig kell(ene) rá közúton való közlekedéshez. Bár van egy érzésem, hogy a házi készítésűvel nem nagyon szabadna közúton közlekedni. (Sajnos más időket élünk.)
Biztosítás mindenre kell, ami közúton halad és gépi meghajtású!
Attól, hogy nem gyári nincs baj! A "robi" igazi neve a kerti traktor. Erre ugye van külön kategória is a vezetői engedélyben.
A kerti traktor lényege, hogy egytengelyes vonórészből és egytengelyes vontatmányból álljon.
A robogókhoz - 50 ccm alattiakra - sem kell gyári "papír" Elég egy adásvételi és máris lehet biztosítást kötni!
Így van ez a "robival" is. A tulajdonjogot kell tudnod igazolni egy adásvételivel és megkötheted a biztosítást. A biztosítást a jogsit és az adásvételit kell magadnál tartanod ha használod.
Tehát a házi készítésűre is tudsz biztosítást kötni, de kérdés, hogy van e motorszáma. Ha nincs akkor van a baj.
A "robik" nem forgalmi engedély kötelesek, tehát nincs szigorú műszaki követelménye. Persze meg van határozva törvényben, hogy hogyan kell kinézni, teljesítmény fék stb. Éppen ezért egy 400 ccm-es motort nem tehetsz bele!!!!!!!
Értem, de a simson motornak az alján van egy számsor, az esetleg jó lenne a biztosítás megkötéséhez?
De akkor az ilyen kis motoros rokkantkocsikra nem kell jogosítvány, arra a háromkerekűre?
Ilyenre gondolok:
Én is egy ilyen géppel száguldozom, az enyém gyári. Adásvételim nincs.
Mennyi lenne rá a biztosítás és mennyi a bírság ha elkapnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!