Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ha kifizettük az autó hitelünk...

Ha kifizettük az autó hitelünket milyen teendőnk van? Ha megküldik az autó papírjait kell menni okmányirodába vele? Az autó végülis a nevünkön van. Csak részben volt rá hitel.

Figyelt kérdés
2013. márc. 31. 23:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Először is nézd meg, hogy mi van a forgalmiba írva.

Nekem a nevemen volt az autó, csak be volt írva a forgalmiba az opciós jog, és a bank visszatartotta a törzskönyvet, amit a hitel lejárta után megküldtek postán. Aztán a lezáró papírral bementem az okmányirodába, és töröltettem az opciós jogot. Hál' istennek ez nem járt plusz költséggel sem, csak egy bejegyzés és pecsét, nem kellett forgalmit cserélni.

Viszont van akinél a bank a tulajdonos, és akkor kell cserélni forgalmit...

:(

2013. ápr. 1. 07:32
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát a forgalmiban a C.-és pontokhoz én vagyok beírva,tehét a tulajdonos én vagyok.De nem találok rajta semmilyen "opciós jogot". Hol kell keresni? :-)

Köszi, hogy válaszoltál!

2013. ápr. 2. 14:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Hátha valakinek hasznos lesz: megjött a törzskönyv és az igazolás a bankból, ezzel be kellett menni az okmányirodába, ott leadni az igazolást és 2300,- Ft.-ot befizetni és kész.
2013. ápr. 22. 13:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Na pont ezt írtam az első válaszban.

"De nem találok rajta semmilyen "opciós jogot". Hol kell keresni?"

A forgalmi végénél a "Hivatalos feljegyzések" rovatban. Bár az is lehet, hogy már be se írják a forgalmiba, csak a nyilvántartásban szerepel. Nekem régen volt ilyen autóm.

2013. ápr. 22. 20:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát igen,nem szerepel a forgalmiban azért nem tudtam hogy hol is nézzem.

Köszönöm még egyszer a válaszod , hasznos :-) volt.

2013. ápr. 23. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!