Hogy zajlik egy "egyedi forgalomba helyezési eljárás"?
Tavaly honositottam a motoromat, kb hasonló volt a helyzet. Nagyobb motor mondjuk, és a motor már Angliában a nevemen volt. De ha van adásvételid akkor az tökéletes.
Telefonálsz vagy személyesen kérsz először egy időpontot a megyei nkh vizsgaállomásán, aztán elviszed a motort traileren vizsgázni. ( útvonalengedélyt nem adnak első forgalombahelyezesre)
Ha megvan a vizsga akkor a papírokkal irány a vámhivatal, ahol kifizeted az adót és kapsz egy újabb adag papírt, nekem másnapra megvolt. Ide a motor nem kell :)
Ha ez is kész akkor kell egy kötelező biztosítás, ezt otthon is meg tudod csinálni. Éppen ma kötöttem újat, allianzrol váltottam k&h ra és 20 plusz adó helyett most csak 5+adót fogok fizetni. De ez nem ide tartozik. :)
Kinyomtatod a biztosítós papírokat, magadhoz veszed az eddigi papírokat es irány az önkormányzat. Ott kapsz rendszámot és forgalmit, aztán húzhatod a gázt. :)
Remelem segítettem. Ha valami változott akkor biztos lesz majd aki kijavit. :)
Huha, nem tudom hogy neten engedi e, de nekem anno az alvázszám lett beírva, aztán szóltam a biztosítósnak hogy mi lett a rendszám.
neten nem tudom hogy megy ez. :( csörögj rá valamelyik biztositora, biztos segitenek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!