Segédmotorra csak éves biztosítást lehet kötni?
Figyelt kérdés
Van egy segédmotorom és szeretnék vele menni de nincs rajta biztosítás mert éve elején nem kötöttem mivel nincs jogsim és nem nagyon mentem vele.
Októberre meglesz a jogsi és novemberig szeretnék vele járni, tudom hogy nem sok az az egy hónap és hogy nem éri meg egész évere megkötni a biztosítást.
Lehet negyedévere is?
Megkötéstől számított 1 évig érvényes vagy év elejétől, év végéig?
2009. szept. 1. 18:51
1/2 anonim válasza:
A segédmotorra éves matrica van. Bármikor kötöd meg év végéig jó, és év végén megint be kell fizetni, hogy megkapd a következő éves matricát.
Nem nagy összeg a WABARD-nál csak 3200 ft/év, de a legmagasabb is csak 10000 ft körül van.
2/2 anonim válasza:
A biztosítást nem visszamenőleg kell fizetni, hanem előre. Ha ma kötsz egyet,és éves díjat fizetsz, akkor az mától számított egy évig lesz érvényes.Nem az évszám számít. Fél éves díjat már lehet fizetni.Ez tuti, mert ezzel foglalkozom. Visszamenőleges (MABISZ)díj csak akkor van, ha a vásárlás után nem kötötted meg a biztosítást, ami kötelező lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!