Ha veszek egy kocsit átírásig hogy van a biztosítás?
Figyelt kérdés
Tudom hogy 15 napom van átírni, de ha veszek egy kocsit hogyan hozzam haza, ha ott nem akarom megcsinálni a biztosítást. (ismerőssel akarom)(tudom hogy neten is lehet, de én a személyesen szeretem elintézni az ilyen ügyeket)
Hallotam olyat hogy ilyenkor a mabisz ad fedezetet a 15 napig, és hivatalosan mehetek ilyenkor vele, vagy hogy van ez?
2013. jan. 26. 10:24
1/8 Zsolt75 válasza:
Átírásig szerintem az előző biztosítás érvényes. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem így van. Átírni meg csak ugye akkor tudod ha már viszed a te biztosítási szerződésed.
2/8 A kérdező kommentje:
Igen könnyebb átírni biztosítással de nem muszáj hogy legyen rajta de akkor csak a törzskönyvet kapnám meg.
De biztosítással írnám át.
2013. jan. 26. 10:57
3/8 anonim válasza:
Autóvásárlás pillanatától saját biztosítás szükséges, amit akárhonnan online meg lehet kötni.
4/8 anonim válasza:
Gondold végig Zsolt75! Eladod a kocsidat valakinek. Ez a valaki másnap megjelenik nálad, hogy lezúzott egy 40 millás Merdzsót, és a te biztosításoddal kellene rendezni az ügyet. Szerintem nem lenne őszinte a mosolyod...
5/8 anonim válasza:
elvileg a vétel idöpontjától kellene kötnöd biztositást,de legkésőbb az adásvétel napjának 24.óráig. figyelj oda mert én is azt hittem ráérek átiratásig rendezni, erre rámnyomták a fedezetlenségi dijjat,csak azzal együt tudtam uj biztositást kötni./tehát minél hamarabb intézd,ha nem akarsz egy vagyont fizetni/
6/8 anonim válasza:
Ha meg akarsz venni egy autót, akkor annak ismered az adatait vagy el tudod kérni az eladótól. Biztosítós ismerőssel előzőleg ki tudod számolni, hogy mennyibe kerül, illetve meg tudod neki adni az adatokat. Ha megvetted az autót, hívod az ismerőst, hogy mehet a biztosítás és kész! (Akkor sincs semmi, ha csak akkor kötöd meg, mikor hazaértél az autóval, a lényeg, hogy még aznap meglegyen!)
7/8 anonim válasza:
Szerintem meg bármikor kötöd a biztosítást (persze a határidőn belül), mindenképpen a vétel napjáig visszamenőlegesen fogja megcsinálni a biztosító. Nincs is más választásod.
8/8 anonim válasza:
A biztosító valóban megcsinálja visszafelé a biztosítást, de azt fedezetlenségi díjjal számlázza ki, ami jóval magasabb a biztosítás napi díjával, ezért nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!