Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogy írassam át az autót, ha...

Hogy írassam át az autót, ha már lejárt az adás-vételi?

Figyelt kérdés
Az a kérdés, hogy hogyan írassam a nevemre a kocsit, ha már 1 éve lejárt az adás vételi? A biztosításom legalább él, azt még akkor megkötöttem, amikor vettem a gépet! Ja és tudok írni új adás vételit, mert a volt asszonytól vettem a gépet és tudja, hogy mi a helyzet.
2012. nov. 8. 21:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

"Ja és tudok írni új adás vételit, mert a volt asszonytól vettem a gépet és tudja, hogy mi a helyzet."

Akkor mit is kérdeztél? :)

2012. nov. 8. 21:43
 2/15 anonim ***** válasza:

És az exed sem jelentette be anno az eladást?

Arról nem is beszélve, hogy bebattyogsz az ocsmányirodába egy pl. 3 napos adásvételivel egy olyan kocsira, amire 1 éve te fizeted a biztosítást. Kicsit sem fog kilógni a lóláb...

2012. nov. 9. 00:27
 3/15 anonim ***** válasza:

Ha nem adta le az eladó az okmányirodában az adásvételit akkor írsz egy újat (friss dátummal) és átíratod.

ennyi.

2012. nov. 9. 08:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Akkor is necces, hogy hogy fizetett 1 évig olyan autó után biztosítást, amihez papíron semmi köze nem volt.
2012. nov. 9. 15:04
 5/15 anonim ***** válasza:
Lehet írni egy kamu üzembentartóit is ha nem lett bejelentve az adásvétel, és akkor a biztosítás sem necces.
2012. nov. 9. 16:37
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! A volt asszony nem adott le még semmilyen papírt! Most akarom átvenni az autót, mert külföldre megy, de ez lényegtelen. Szóval arra gondoltam, hogy írok "új" adás-vételit, plusz átmegyek másik biztosítóhoz, mivel most van a szezonja és kész! Ez így kivitelezhető?
2012. nov. 9. 17:04
 7/15 anonim ***** válasza:
Igen, ez így megoldható.
2012. nov. 9. 21:19
 8/15 anonim ***** válasza:

Viszont ezt az új adásvételit már adja le a volt párod is az okmányirodában és a biztosítójánál is. (köteles, törvényi előírás!)

Papírboltban tudsz venni jelenleg érvényes adásvételi szerződést. Légy óvatos mert nem mindegyiket fogadják el!

2 heted lesz átírni az új dátumtól számítva. (eredetvizsga is kelleni fog!)

Amúgy milyen autóról van szó? Nincs jelentősége csak kíváncsiságból kérdezem.

2012. nov. 9. 21:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Audi 80 20 éves. :)
2012. nov. 9. 21:57
 10/15 A kérdező kommentje:
Most olvasgattam, hogy üzembentartóival lényegesen olcsóbb lenne a történet. De akkor nem én leszek a tulaj?
2012. nov. 9. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!