Vettem egy autót és üzembentartóival iratom át. Hogyan működik ilyenkor az önkormányzaton az illetékfizetés?
Figyelt kérdés
Mamám lesz az üzembentartó. Olvastam az üzembentartói szerződésről, hogy ilyen esetben az illeték 25-50%-a a költség. De nem értem, hogy ez még pluszban rájön a vagyonszerzési illetékre, vagy csak ezt a csökkentett értéket kell kifizetnem az átíráskor, plusz az új forgalmit és törzskönyvet.2012. nov. 6. 00:06
1/1 horex válasza:
Ha rosszul kötitek a szerződést akkor van vagyonszerzési, bár akkor is baromság, mert az üzembetartó nem szerez vagyon, nem adhatja el az autót
Szoval
Úgynevezett "Visszterhes szerződés"-t kell kötni, nyomtatványon bejelölni/aláhúzni, nyomtatvány az okmányirodán kapható
Ugyanakkor irásbeli szerződést is kell kötni, meghatározva hogy pl.egyszeri 5000Ft-ért adja át az autót használatra, az üzembetartónak
Ügyelj, mert csak két hétig érvényes ez a szerződés
és még azt is meg kell benne jelölni, hány óra hány perckor adta át a tulaj az üzembetartónak az autót
A valós átirási költségnek 25%-a a bejegyzés illetéke, meg mintha még valami pár ezer lenne/nem emlékszem már pontosan erre/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!