Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » A jogsi megújításnak mi a menete?

A jogsi megújításnak mi a menete?

Figyelt kérdés
Még van 6 hónap, aztán lejár. Elmegyek a háziorvoshoz, gondolom az kb 5000ft, majd okmányiroda az igazolással, ott is fizetni valamennyit és ennyi? Érdemes korábban menni, hogy amíg az új nem érkezik meg használható legyen a mostani, vagy adnak igazolást amivel vezethetek addig? Hogy működik ez? Akinek volt meghosszabbítva az leírná a tapasztalatait? Előrre is köszönöm!

2012. okt. 12. 05:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyon profin működik :

-addig jó,hogy először háziorvos ,(nálam 4500)

-majd az Okmányiroda (ez is vagy 5000),itt elkezdik intézni az új jogsit,és erről adnak egy igazolást,

-a régi jogsi még nálad marad,

-amikor megérkezik az új,akkor kaptam egy sms-t a telóra,hogy menjek be az Okmirodába,

-itt elveszik a régit,és odaadják az újat,

(az újnak az érvényességi dátuma az a nap ,amikor a háziorvos kiadta az igazolást,hogy alkalmas vagy még 5 évre)

2012. okt. 12. 05:50
 2/5 anonim ***** válasza:

A régi jogsit tényleg elveszik?

Csak kiváncsiságból kérdezem mert nekem itthon van vagy 5 jogsim mert ugye lejárat és kategóriabővités miatt sosem adtam le a régi jogsimat mindig elveszett... :))))

Csak kiváncsiság képen kérdezem mert ugye a lejárt személyit átlyukasztva visszakapja az ember tehát akkor a jogsit nem?

2012. okt. 13. 01:44
 3/5 anonim ***** válasza:

" A régi jogsit tényleg elveszik? "

persze,

amíg a régit nem adod le ,addig nem adja ki az újat,

2012. okt. 13. 06:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Azt tudja valaki, hogy ha lejáratkor nem újítom meg, akkor több év után megújítható még?

Arról van szó, hogy nekem 1 hónap múlva lejár, de régóta egyáltalán nem vezetek, és most nincs is rá szükségem. Nem is tervezek vezetni, de ki tudja, lehet, hogy 3 év múlva mégis meggondolom magam!

Most tehát nem akarok kiadni vagy 10ezer forintot, hisz valószínűbb, hogy nem vezetek később.

De ha majd mégis, akkor mit tehetek, akkor is megújítják ugyanilyen eljárással, vagy újra kell csinálnom a kresz+vezetési vizsgákat, és úgy tízszer annyit fizethetek? Mert ez esetben mégiscsak jobb lenne most megújítani 10ezerért.

Hogy is van ez?

2012. okt. 16. 15:07
 5/5 anonim válasza:
Bocsi,de azt nem írtátok meg hogy érdemes e mondjuk 2 héttel a lejárat előtt elmenni vagy nem szükséges.
2013. márc. 31. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!