Lehet vezetni az okmányirodában kapott lappal?
Figyelt kérdés
Az oktatóm azt mondta, hogy joghézagos a dolog, és elvileg nem lehet vezetni, de nem lehet megbüntetni, ezért nyugodtan lehet vele menni. Úgyis minden be van fizetve, csak várni kell, ami nem rajtad múlik.2009. aug. 5. 13:06
2/8 anonim válasza:
Nekem azt mondta a jogsi-ügyintéző nő, hogy nem lehet vele vezetni, a rendőr nem fogadja el igazolványként, így olyan, mintha jogsi nélkül vezetnél. Várd ki azt az egy hetet!
3/8 anonim válasza:
Igen, az előttem szólónak van igaza (ill. mindkettőtöknek), nem lehet vele, mert büntethet a rendőr!!! Nem fogadják el!! Nekem kevesebb, mint egy hét alatt megjött! Türelem!!
4/8 anonim válasza:
Az oktatód egy barom!
Már elnézést, de neki aztán illene tudni, hogy az a darab papír nem helyettesíti a jogosítványt egy közúti ellenőrzésnél.
Világosan kimondja a jogszabály, hogy csak az eredeti érvényes hatósági igazolványal (jogosítvány) közlekedhetsz.
5/8 anonim válasza:
És nem azért büntetnek, mert nincs jogosítványod, hanem mert NINCS NÁLAD!
6/8 anonim válasza:
Nem lehet vele vezetni, mert az nem vezetői engedély, csak egy lap az okmányirodából. Az oktatódat inkább nem minősíteném...
7/8 anonim válasza:
Én is sokat filóztam ezen és nekem az okmányirodában mondták hogy rendőrfüggő. Ha normális emberrel akadsz össze, látni fogja hogy kapaszkodsz a kormányba és összepisiled magad hogy még jogsid sincs, de már elkaptak.. akkor nem hinném hogy nagy balhét csinál. De valami fafej simán szivathat emiatt. Én se birtam anno, rávettem magam, mire hazajöttem a kocsival már ott volt a levél. :)
8/8 anonim válasza:
"És nem azért büntetnek, mert nincs jogosítványod"
Nem. Az adott kategóriára érvényes vezetői engedély nélkül vezetsz azzal a lappal. Azaz ha a rendőr feljelent, akkor jó eséllyel vezetéstől eltiltást fogsz kapni. Vagyis kapásból ugrott 3-6 hónapra a "friss" jogsid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!