Autócsere után a régi kocsimról küldött súlyadós csekket ugye ne fizessem be?
Figyelt kérdés
Gondolom majd kapok másikat az új autó rendszámával, és a díj sem annyi lesz. Vagy mégsem így van? Mert azt nem szeretném, ha megbüntetnének. Mi a teendőm?2012. szept. 10. 14:44
1/6 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy a súly/teljesítményadót az fizeti egész évben akinek a nevén van január elsején az autó. Gondolom neked is most jött meg a második féléves csekked.
Eszerint a "régi" kocsidnak az adóját még te fizeted az év végéig, az újét fizeti a régi gazda, és ez januártól száll át terád.
2/6 anonim válasza:
Abban az évben, amikor még a tied volt a régi autó, neked kell a súlyadót fizetned. A másik autónál, ha volt előző gazdája, azt ő fizeti még.Remélem, lejelentetted az üszin a régi eladását és az új vételét.
3/6 A kérdező kommentje:
Üszin? Az minek a rövidítése? Átírattam, és a szokásos procedúrákat is megtettem, pl eredetiség vizsga, biztosítás kötés.
2012. szept. 10. 15:31
4/6 anonim válasza:
Üszi= ügyfélszolgálat.
Egyébként így van, idén még Te fizeted a régi autódra az adót, az újra viszont még nem. majd jövőre fizeted az újra.
5/6 anonim válasza:
Kivéve, ha ki volt vonva forgalomból az új autó.
Sokan panaszkodtak, hogy januárban vettek egy autót, és mindkét autónak kifizették egész évre az adóját.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem volt kivonatva.
Köszönöm a válaszokat! Akkor ezt még befizetem.
2012. szept. 10. 16:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!