Papírral vezessek?

Figyelt kérdés
Kaptam okmányirodából ugye azt a papírt, ami a jogosítvány készítésekor lett meg. Ez az első jogosítványom, szóval ezzel a lappal állítólag nem lehet vezetni, vki azt mondja igen vki azt mondja nem. de ha netántán én elmegyek valamerre evvel a lappal vezetni, és a rendőr leigazoltat és ezt a lapot mutatom meg, akkor mit csinál?Azt mondták valamelyik rendőr elfogadja, de hát ez szerencse kérdése. Mit csinálhat, ha nem fogadja el? Megbüntet? vagy mi?
2012. jún. 6. 14:43
 1/10 anonim ***** válasza:
Vezessél nyugodtan. Elektromos áramot vagy háztartást. Járművet viszont ne nagyon, mert nem vezethetsz vele. Semmit, sehová, semeddig, senki felügyelete mellett, nincsenek kivételek. Ha a derék rendőr elkap és olyanja van, akkor engedély nélküli vezetésért büntethet.
2012. jún. 6. 14:53
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Hivatalosan el kell hogy fogadja mert arra lett kitalálva mondjuk!Ez a papir potolja a hivatalos okiratodat amig készhez nem vezsed! Megbüntetni meg nem fog vagy ha meg is büntet akkor szépen fogod a csekket és jogsipapirodat besétálsz a rendörségre és kéred hogy a szemed elött tépjék szét mert abszolut jogtalan volt az eljárás!
2012. jún. 6. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

"Hivatalosan el kell hogy fogadja mert arra lett kitalálva mondjuk!"

Nem. Ez csak egy igazolás arról, hogy a rajta szereplő adatokkal kérvényezted vezetői engedély kiállítását.

"Ez a papir potolja a hivatalos okiratodat amig készhez nem vezsed!"

Nem pótol az semmit, legfeljebb a WC-papírt, ha nagy szükség éri az embert. Az első jogosítvány igénylésénél adott okmányirodai papírnak ilyen jellegű érvényessége nincs. Van olyan, hogy az igénylőlappal lehet vezetni, de az csak kategóriabővítés vagy lejárt orvosi alkalmasság miatti csere esetén működik és fel is tüntetik a lapon, hogy az előző vezetői engedélyeddel együtt érvényes.

"Megbüntetni meg nem fog vagy ha meg is büntet akkor szépen fogod a csekket és jogsipapirodat besétálsz a rendörségre és kéred hogy a szemed elött tépjék szét mert abszolut jogtalan volt az eljárás!"

Aztán majd Varga II. főtörzsőrmester jól kiröhög és még a kollégáit is odahívja, hogy "Nézzétek, megint itt van egy gyökér, amelyik igénylőlappal akart vezetni!".

2012. jún. 6. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:

Arra a papírra rá van írva nagybetűkkel, hogy nem jogosít vezetésre, úgyhogy 2.-ra semmiképp sem hallgass. Ha lett volna B-s jogsid és pl. A-t teszel mellé és úgy kapod a papírt AKKOR vezethetnél vele - DE CSAKIS B-t!

Ha elkapnak vele akkor már meg sem kapod a jogosítványodat, mert rögtön bevonják egy 3-6 hónapra.

2012. jún. 6. 15:43
 5/10 anonim ***** válasza:
vezes száguldj ezerel......hajrá !
2012. jún. 6. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:

A jogosítvány letételének feltétele a 8 osztály elvégzése. Feltételezhetően azért, hogy az olyan egyszerű dolgok elolvasása és megértése ne okozzon gondot, mint ami az okmányirodától kapott papíron szerepel. Kezdenek ez ügyben kétségeim lenni.

Rá van írva, hogy nem vezethetsz jogosítvány nélkül!!!!!

2012. jún. 7. 10:11
 7/10 A kérdező kommentje:
kár h M kategóriás jogosítványt raktam le, ahhoz nem kell bizi.. azért megkérdeztem, miért baj? hallotam hogy lehet, meg nem lehet, és feltettem a kérdést... az ilyenek minek irnak,,
2012. jún. 8. 07:51
 8/10 anonim ***** válasza:

Először is rajta van a papíron: el kell olvasni.

Másodszor naponta tesznek fel ilyen kérdést itt is, tehát mielőtt kiírod a kétezredik ugyanolyan kérdést, rá is lehet keresni.

Nem megsértődni kell, hanem minimálisan gondolkozni.

2012. jún. 8. 08:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Ezt értem, de a fő kérdés inkább ez volt, hogy ha a rendőr megállít mit tud csinál, vagyis mit csinálhat
2012. jún. 9. 08:08
 10/10 anonim ***** válasza:

- Bevonja a vezetői engedélyedet (ergo meg sem kapod).

- Eltilt kategóriaszerzéstől X évre jogosulatlan járművezetésért

- 30.000 - 300.000 Ft közötti pénzbüntetés

- elkobozza a járművet, amit a szüleid vehetnek majd át a rendőrség telephelyén (természetesen a költségek kifizetése után!)

Ezt mind megteheti a rendőr.

2012. jún. 10. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!