Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Biztosítóm nem jelezte, hogy...

Biztosítóm nem jelezte, hogy díjhátralékunk van a baleseti adó miatt. (KGFB) Most tudtam meg, hogy még tartozunk vele. Az évfordulóval történő biztosítás felmondásom akkor érvénytelen?

Figyelt kérdés
A díjjal fedezett időszak megrövidült kicsivel a baleseti adó miatt. Nem érkezett díjbekérő, értesítés, felszólítás, hogy tartozok. Fenyegetés sem, hogy 60 nappal törlik, ha nem fizetek. Közben elfaxoltam az évfordulóval történő felmondást. Még telefonon is érdeklődtem, hogy beérkezett-e rendben. Akkor azt mondták, igen. Az ügyfélszolgálatos bár kért kötvényszámot, hogy belenézhessen a biztosításomba, nem jelezte, hogy bármi gond lenne. Azt mondta, így rendben lesz. Elhittem, megnyugodtam. Mégis érvénytelen lehet így a felmondásom?

2012. ápr. 20. 15:08
1 2 3
 21/24 anonim válasza:

Szia!

Én újrakötöttem a napokban...Válasz nincs se az újrabírálásról se a pszaf.től.

Most tértem csak vissza ehhez a kérdéshez,akkor Veled levelezem privátban(ma is írtam)?:)

Most kitől kaptál bocsánatkérést? Pszaf? Mesélj!:)

Köszi!

2012. jún. 26. 21:11
 22/24 A kérdező kommentje:

Én csak telefonon kértem segítséget a pszáf-től, hogy erősítsenek már meg, hogy ez így nagyon nincs rendben.

Azt mondták, hogy próbáljam először a biztosítóval rendezni a dolgot és minden panaszomat leírni nekik. Hát panasz az volt bőven... a díjbekérő hiánya, figyelmeztetés hiánya, időn túl értesítettek a felmondásról, a telefonos ügyfélszolgálatosokkal probléma (első hívásomnál nem szóltak a tartozásról, később hazudta a díjbekérő levélről, össze-vissza beszéltek a baleseti adóról, felmondási dátumok hol korábbi-hol későbbi időpontok lettek. Évfordulós felmondásom érvényességével kapcsolatban kétszer is félrevezettek, bíztattak, hogy az új biztosítónál fizessem be a díjat, holott csak náluk köthettem volna újra a szerződést, amire később levélben szólítottak fel.)

Levelemben a pszáf-es konzultációt is megemlítettem (nem fenyegetésképpen, de tudják már, hogy felvilágosítottak) megy egy csomó törvényt idéztem és végül igazat adtak. (Bár levelet még nem kaptam, csak e-mailt.)

2012. jún. 26. 23:06
 23/24 A kérdező kommentje:
Igen velem leveleztél privátban. Én a PSZÁF-ig nem jutottam el, de a következő lépés az lett volna. Nekem ez volt az első levelem a biztosítóhoz, igaz sokára, de megjött a válasz.
2012. jún. 26. 23:09
 24/24 anonim válasza:

Szia!:) <-És ez egy igazi mosoly végre az ügyben!

Mikor legutóbb írtam Nekik,hogy továbbítottam a levelem a psz-nek,és kértem egy újra elbírálást megérkezett az elmúlt fél évem gyümölcse!:)

-Tehát az idetévedőknek: Kitartás és állhatatosság!-

Továbbították valami panaszkezelési részlegre ezek után a leveleimet és végre igazat adtak Nekem és elnézést kértek...stb. stb.!:D

Folyamatos fél évembe telt.

Köszönöm a segítséget!!!!!!!! További minden jót!:)

2012. júl. 6. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!