Eladtam az autómat, segítséget kérek?
Szóval eladtam korábban az autóm, és kitöltöttük az adásvételit, de nem személyi alapján töltötte a vevő. A vevő MONORI lakos(nak mondta magát) Elmentem bejelenteni az okmányirodában, ekkor még nem volt átíratva. Ma kaptam egy levelet az okmányirodából, miszerint az új tulaj XY, BUDAPEST, X kerületi lakos! És hogy a gépjármű ÜGYében indult eljárással a budapesti okmányiroda foglalkozik tovább.
De azt nem írták, hogy milyen ügy.
Én arra tippelek, hogy hamis adatokat adott meg az adásvételiben a vevő. Ha így volt, mi történik? Ugye nem fogják rámkenni, hogy elbontottam, vagy valami?
Rádverni nem fognak semmit, a gépjármű ügyében indult eljárást alatt az átíratási folyamatot értik, mivel nem monori hanem BP-i lakos másik okmányiroda az illetékes, ezért kaptál levelet.
Megnyugtatásképpen, ha bármit rád akarnak verni megvan a másik fél neve és a lakcíme a rendszerben, tehát nincs probléma, ellenőrizni lehet a dolgokat. :)
"miszerint az új tulaj XY, BUDAPEST, X kerületi lakos"
Ez a lényeg!
Te lejelentetted időben, az új tulaj átíratta, nincs semmi dolgod a továbbiakban!
És ha találomra adott meg egy nevet, címet? Mert nagyon olcsón adtam oda, az is megérte volna neki, ha szétszedi, és kiárulja a dolgokat belőle, meg nem volt túl bizalomgerjesztő a fickó.
És az okmányiroda talált egy olyan nevű embert (a közelben), ami a szerződésen van? Mi van ha ez a budapesti lakos szól, hogy azt se tudja milyen autóról van szó?
Akkor nem fognak jönni hozzám, hogy hamisan töltöttem ki a szerződést?
Neked már nincs dolgod ez ügyben. Én is adtam el nem túl bizalomgerjesztő emberkének autót, aztán két hónap múlva az ország másik végéből jött tájékoztatás egy elmulasztott átírásról. Mondanom sem kell, a derék vevőről nem is hallottam még soha életemben. Nem érdekelt különösebben és következménye sem lett.
Te eladtad, bejelentetted, a dolgod ennyivel véget is ért. Azt, hogy ő utána mit csinál, már nem neked kell szemmel tartanod. Ha a te adataiddal írt még egy adásvételit, az nem a te bajod, oldják meg. Ilyenkor ugyanis leggyakrabban ez szokott történni: megvan az eladó minden adata, megírják vele az új adásvételit jóskapistának, odaerőltetnek valami aláírást, aztán kész is. Ő meg vagy átíratja, vagy nem.
De ha mondjuk tényleg valótlanul töltötte ki az illető az adásvételit, azzal sincs bajod: te jóhiszeműen adtad el az autót, nem volt jogod igazoltatni őt, tehát nem neked kell bizonyítanod az ártatlanságodat, hanem a hatóságnak a bűnösségedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!