Ha két autó összekoccan, mik azok a sérülések az autón, amiért betétlapot kell adni?
Persze nem volt semmilyen kocc, csak kiváncsi voltam ki mit mond róla.
Valami olyasmi rémlett nekem, hogy pl. lökhárító érintéskor nem szoktak betétlapot adni.
Persze néhányan elharapnák a másik torkát csak azért, mert hozzáért valaki az autójához. Itt az oldalon olvastam, ha jól emlékszem, hogy külföldön simán odébbtolják a másik autót, ha nem tudnak kijárni tőle. Itthon meg mindenből nagy ügyet csinálnak...
Ha van egyébként megegyezés, akkor nem szoktak betétlapot adni. Sőt, olyat is hallottam kisebb koccanásnál, hogy tényleg csak karcolások voltak a vétlen autón, ami a vétkes egy haverjának a műhelyében pillanatok alatt eltűnt (polír). Nincs olyan, hogy kötelező adni, megegyezés kérdése. Ha végképp nincs megegyezés, akkor rendőrt kell hívni.
PS: a nagyképű Opelos ha nem ismeri el, hogy a tiédre csúnyán rányitotta az ajtót, akkor jól visszanyitod rá, hogy nesze. Vagy csak eljössz csendben erkölcsi győztesként. Ő meg pukkadjon meg.
Mindenképp érdemes betétlapozni, én a saját káromon tanultam meg. Hátúlról nekemjött egy autó a piros lámpánál, kiszálltunk, körbenéztem, de semmi látható sérülés nem volt a kocsimon, ezért elengedtem a delikvenst.
Egy későbbi javítás során derült ki, hogy a lökhárító mögötti rész benyomódott, csak kívűlről nem látszott, mert a műanyag lökhárító nem deformálódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!