Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy sok off-road telepjárón látok a tetőcsomagtartóra erősített reflektort ez mennyire engedélyezett?
Nekem kisbuszom van és nagyon hasznosnak találom éjszaka az erdei útvonalakon. Már volt is rajta csak féltem és inkább leszedtem!
Komoly válaszokat kérek! 20F
6/1990. KöHÉM:
41. § (1) Távolsági fényszóróval minden gépjárművet fel kell szerelni. A járműre felszerelendő távolsági fényszórók száma:
a) a gépkocsi esetében 2 vagy 4 db
45. § (1) Ködfényszóróval minden gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet fel szabad szerelni.
A járműre felszerelhető ködfényszórók száma:
a) gépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és motoros tricikli esetén 2 db
51. § Olyan lámpával, amely az álló jármű körül a területet megvilágítja (munkahely megvilágító lámpa, ideértve a keresőlámpát is) minden járművet fel szabad szerelni.
1/1975. KPM-BM:
44. § (5) Keresőlámpát és munkahely megvilágító lámpát mozgó járművön használni nem szabad.
Ezekből elvileg kederül, hogy szabályos-e. A felszerelés magasságára vobatkozóan - ha jól tudom - nincs előírás.
Hali
Nekem is terepjáróm van a tetején 6 db szúrólámpával rendőr cimbi azt javasolta hogy takarjam le (gyári takaróval) ha hosszabb útra indulok (ha szükséges kb: 5-6 perc alatt le lehet róla szedni) amúgy meg a rendőrön műlik. Szerencsére engem még nem büntettek meg miatta, 7 éve rajta van, csak műszakira szedem le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!