Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Hogyan tehetném olcsóbbá a...

Hogyan tehetném olcsóbbá a kötelező biztosításomat a kocsira? (19 vagyok 1.3mas kocsim van de pesten élek ) Így fizetek 17et és elvileg most emelik és 23 lesz elvileg.

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 23:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

-megöregszel

-vidékre költözöl

-kisebb motorral rendelkező autót veszel

-éveken át nem okozol balesetet

-év végén kiválasztod az 1 millió biztosító közül a számodra legkedvezőbbet

(Ha valamit kifelejtettem volna, majd kiegészítik)

2012. febr. 4. 23:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Ja, én 3000-et fizetek a 3000 köbcentisre /negyedév. :)
2012. febr. 4. 23:21
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Látom sok balga ember van itt aki tanácsokat osztogat és magáról nem tud.

Na kisöreg azt tudod csinálni ilyenkor hogy valakit megkérsz hogy legyen a kocsid üzembetartója. Olyat akinek régebb óta van jogsija. Például faterod.. De ha ő nem vállalja be akkor olyan idősebb haveroknál próbálkozz akiknek nincs kocsijuk de régóta van jogsijuk. Egyből negyede lesz a fizetnivalód csak ne csinálj balesetet.

2012. febr. 4. 23:53
 4/11 anonim ***** válasza:

Csak ettől azért nem fog negyedére csökkenni.

Ellenben:

"Az üzembentartó váltás költségei:

- Új üzembentartó, amennyiben ellenszolgáltatással és egy időben szerzi az üzembentartó jogot, úgy a vagyonszerzési illeték 25%-át kell megfizetni, ellenszolgáltatás nélkül 50% vagyonszerzési illetéket kell megfizetni.

- A forgalmi engedély illetéke: 6.000,- Ft

- Régi forgalmi estén a forgalmi, és törzskönyv illetéke: 12.000,- Ft

- Törzskönyv illetéke: 6.000,- Ft"

2012. febr. 5. 00:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Maradok szerintem csondben es viszem tovabb a kispluszaimat h evrol evre kevesebb legyen . Addig sem verem el a penzt hulyesegekre es sajat autom van megtanulok banni a penzzel es felretenni
2012. febr. 5. 12:48
 6/11 anonim válasza:

szia!

Ezt a leg célravezetőbb, de ajánlom figyelmedbe ezentúl a különböző társaságok online (ún eGFB) biztosításai. ált 20% al olcsóbb mert nem küldenek semmilyen nyomtatványt csak mailen és sms en keresztül táj. A legnagyobb hazai gj bizt-nál már több éve van, jó árban és megbízható társaság olyan szempontból, hogy nem megy csődbe egyhamar az alacsonyabb díj miatt, mint a korábbi MÁV bizt.

Csak évfordulóval lehet átkötni máshova, vagy a jelenlegit ilyenre módosítani. Továbbá, ha vállalod, hogy számláról fizeted és évi egy összegben akkor kb 10% megint minusz a az éves díjból.

üdv

2012. febr. 10. 20:50
 7/11 anonim válasza:
Szia. Azt írtad, most 23 lesz. Mikortól? Merthogy évforduló előtt 30 nappal, ha felmondod a biztosításodat, akkor találhatsz olcsóbbat. Tudok neked ebben segíteni, én alkuszként dolgozom 10 éve... Írd meg az adataidat priviben, és számolok neked valami kedvezőbbet. Ennél biztosan van olcsóbb:-)
2012. febr. 11. 13:49
 8/11 A kérdező kommentje:
Ez jo, vegre egy hozzaerto. Az a baj h aug. vegen lett megkotve a biztositas, es ugye most azszamitana egy evnek h kovetkezo ev aug. A baleseti adot megis most februarban tettek ra . Miert nem augusztus utan emeltek meg. Es miert 8000 magyar forinttal ??:Ddd
2012. febr. 11. 19:15
 9/11 anonim válasza:

Szia. Az emelés mértéke mindig lutri...:-S Rengeteg statisztikai adat befolyásolja, amikbe mi bele sem látunk. Így lehet, hogy egyik biztosítónál 40.000 az éves díjad, a másiknál meg csak 23.000. A baleseti adót pedig január 1-től tette kötelezővé csodálatos kormányunk. Ez a biztosításod éves díjának 30 %-a, év közbeni évfordulónál pedig ennek időarányos része. Ez esetben tényleg csak az üzembentartó marad, aminek a költségei a következők:

- forgalmi csere : 6.000 Ft (törzskönyvet nem cserélnek ilyenkor, azt nem kell kifizetni)

- illeték: ha egyeneságbeli rokont jegyeztetsz be, akkor ingyenes, így járnál a legjobban. Ha nem, akkor teljesítmény, és évjáratfüggő, de 5-6000 ft-nál nem több az illeték, hidd el. Így nagyjából 12.000 ft-ért olcsóbbá teheted a biztosításod. Szerintem egy próbát megér:-)

2012. febr. 12. 08:35
 10/11 A kérdező kommentje:
Inkabb fizetem tovabb ha majd kesobb kevesebb lesz orulni fogok masok meg akkor veszik meg elso kocsijukat es nekik kevesebb lesz , en meg akkor gyujthetek valami masra. Mondjuk a LAKAS TORLESZTORE !!
2012. febr. 13. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!