Jelenleg milyen módon kell igazolnunk internetes pénzátutalással illetve kp. befizetéssel történő teljesítésnél a kötelező gépjármű felelősség-biztosítottságunkat?
Ilyet nem kértünk a biztosítóktól. Net-en indítottuk a váltásokat, erre vonatkozó kérdésre, rákérdezésre lehetőség nem volt.,
(2 db gépjárműről van szó, 2 biztosítónál, ez év elejétől. Azaz tavaly az egyik járművel másik biztosítóhoz mentünk, a másik maradt ott, ahol eddig volt, de újrakötéssel.)
Akkor ezt külön kérnünk kell még?
Az lényegtelen, beszém a biztosítódba, vagy felhívod őket, és kérd hogy küldjék ki rendszeresen a nemzetközi gépjárműbiztosítási "zöldkártyát". A K&H-nál ingyen van(szerintem máshol is), és negyedévente előre megkapom mindig.
Egy telefon, és szerintem pár napon belül megjön. Ha újrakötöttél, akkor azt az adatlapot ki lehet nyomtatni, és az 30 napig igazolja a biztosító kockázatvállalását.
Köszönöm.
A KésH-nál tényleg így van, épp ma kaptunk erről értesítést.
A másik biztosítót is felhívtam, és megbeszéltem ezt. Remélem ennél a biztosítónál a 2012-es év "forradalmi" változást hoz, mert rengeteg baj volt eddig az elérhetőségükkel, az adatkezelésükkel, az igazolások megküldésével.
:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!