Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mentesülök a gépjárműadó...

Mentesülök a gépjárműadó megfizetése alól, ha gyermekem mozgásállapota miatt csak gépkocsival szállítható?

Figyelt kérdés
Mindkét gyermekemnek orvosi igazolása van róla. (Orvoshoz, terápiára, illetve speciális óvodába járnak autóval.) Ha igen, akkor esetleg mindkét autónkra kérhetünk mentességet? Egyik a férjem nevén van, a másik az én autóm.
2012. jan. 10. 16:38
 1/2 anonim válasza:
Ha végleges az állapotuk, és 7 pontos orvosijuk van, az június 30-ig érvényes, azután már nem vehető igénybe ez alapján mentesség.HA nem végleges vagy változó, az jelenleg nem használható fel. Ha ORSZI vagy NRSZH szakvéleménye, ez alapján kiállított MÁK határozata van mindkét gyermeknek arról, hogy súlyos mozgáskorlátozottak, azzal kaphatnak mentességet. Egy gépjármű tulajdonos csak egy autóra kaphat évi 13000 forint kedvezményt, de a 100 KW-ot nem haladhatja meg a teljesítménye. Tehát ha a te neveden van egy autó, az egyik gyerek miatt te kaphatsz, ha megvannak a megfelelő igazolások, a férjed a másik gyerekre kaphat szintén ezekkel a feltételekkel, de csak ha egyik autó teljesítménye sem nagyobb 100 KW-nál!
2012. jan. 11. 10:19
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasz! Még annyit kérdeznék, hogy ha a kocsimnak 110kW a teljesítménye, akkor tárgytalan a dolog az én esetemben, vagy a 100 feletti részre kell fizetnem? Valahol ilyesmit is olvastam.
2012. jan. 11. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!