Ha a hátsó belemegy az előtte haladóba, elképzelhető, hogy az elsőt hozzák ki hibásnak?
Figyelt kérdés
Ismerősöm után ment egy BMV-s, 180-nal ugrott fel az autójukra, majd átesett rajta és kigyulladt. A bíróság szerint az ismerősöm volt a hibás (!). Én eddig úgy tudtam, hogy a hátsó mindig a vétkes, mert úgy kell vezetnie, hogy ha az előtte haladó hirtelen fékez, akkor is meg tudjon állni. Itt mondjuk hirtelen fékezésről sem volt szó. Állítólag van a BMV-snek egy befolyásos ügyvédje. De a bíróságnak akkor is kell valamivel indokolni, nem? (A határozatot nem láttam).2011. nov. 5. 13:49
1/10 anonim válasza:
a 180 az már magáért beszél !!!!!!! nincs elfogadható indok ,hogy miért kellett neki 180 -nal mennie. Kell egy másik ügyvéd a barátodnak!!!!!
2/10 anonim válasza:
Nem lehet, hogy a barátod kifordult a BMW-s elé? Esetleg autópályán sávot váltott úgy, hogy nem vette észre, hogy jön a BMW-s? Csak ezt tudom elképzelni.
3/10 lodarazs válasza:
Ha nem volt felkapcsolva a világítás, akkor az ismerősöd volt a hibás. Ha indokolatlanul vészfékezett, akkor is. Ha nem égett a féklámpája, akkor is. Ha irányjelző nélkül sávot váltott, akkor is. Ha Suzukis, akkor is.
4/10 anonim válasza:
180-nál a másik autós volt a hibás, hogy hátulról belement??? Nekem ez új. Elém kijöttek index nélkül, csatt volt, hiába volt meg a két sáv, ha én 100-al mentem a 60-as táblánál... Ilyen nincs. 180 egyébként is jelentős sebességtúllépés, még autópályán is.
5/10 anonim válasza:
"indokolatlanul vészfékezett, akkor is"
Még viccnek is rossz!
6/10 anonim válasza:
Indokolatlan vészfékezés?
Olyan nincs!!! Azt kell mondani, hogy macska, kutya, szarvas szaladt át.
Bizonyítsa be valaki...
7/10 anonim válasza:
Tök mindegy miért fékez. A követési távolság, az követési távolság! Ha poénból, akkor is a hátsó a hibás (kivéve persze, ha szándékosan balesetet akart okozni, de ezt be is kell bizonyítani).
8/10 A kérdező kommentje:
A törvény úgy írja, hogy "bármilyen okból vészfékez", a mögötte lévő akkor is tudjon megállni, annyi távolságot tartson. Egyébként nem gondolnám, hogy ilyet ok nélkül tenne vki. Itt az ismerős egyáltalán nem fékezett, az út egysávos volt, autóút. A helyszínelő rendőrök azt mondták, h egyértelműen a BMV-s a hibás, elsőfokon az ismerős megnyerte, ezek fellebbeztek, aztán valamiért fordult a dolog és ők nyertek. Nem tudom, mit lehetett ilyen esetben találni, de holnap elhozza a papírt, leírom majd az indoklást. A kérdés az, hogy érdemes-e tovább menniük, én mondtam, hogy nem hagynám annyiban.
2011. nov. 6. 10:19
9/10 anonim válasza:
Gyorsan beszéljél a barátoddal és szerezzetek egy új ügyvédet!
1. A BMW-s 180km/h hajtott, és az még autópályán is sebesség túllépés
2. Féktávot nem tartotta be!
3. Indokoljátok meg!
4. Írj le több információt és próbálunk segíteni!
Kérlek írd le privibe vagy ide, hogy mi lett a vége!
Andris!
10/10 anonim válasza:
írd le nekem is ,hogy mi lett a vége!
László!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!