Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Baleset során közös megegyezés!?

Baleset során közös megegyezés!?

Figyelt kérdés
Balesetet szenvedtem, melyben nem én voltam a hibás, ebben közösen meg is egyeztem az okozóval. Balesetbejelentő kitöltése, rendőr nem volt, csupán egy papírt írattam alá a vétkessel, hogy elismeri az okozott károkat és ezt ki is fogja fizetni nekem. Tanúval is alá lett íratva, személyigazolvány számmal, mindennel. 2 hete történt, részletben akart fizetni az úr, majd azt a választ kaptam hogy Ő bizony nem fizet. Mit tudok tenni, hova forduljak? Rendőrség, ügyvéd, vagy a kettő együtt?
2011. jún. 22. 00:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Amúgy még annyit, hogy a fenti 3 kivételtől eltekintve ha formailag megfelel az írásbeli szerződés az mindig felülbírál bármely szóbelit.

Igaz, hogy van olyan pl hogy valaki egy írásos tanú vallomást visszavon, de sokra nem megy vele, mert ha nem tud nyomóst érvet (és bizonyítékokat) felhozni ellene, akkor a korábbi szóbeli vallomást ugyanúgy figyelembe veszi a bíróság.

2011. jún. 22. 01:22
 12/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Elsőnek: Nem nem én vagyok, én most kérdezek először, bocsánat ha már volt ez a kérdés, nem találtam.

Többieknek: nő létemre nem hiszem hogy nagy fenyítést tudnék gyakorolni rá, az erőszak úgy sem végleges megoldás. A szerződés, melyben nagyvonalakban az állt, hogy XY Kia típusú járművével (+rendszám is) az én Honda (+rendszám) típusú gépjárművemben kárt okozott, melyet haladéktalanul megfizet, személyi sérülés nem történt. Remélem az illető hamarosan megtér, nem akarok évekig húzódó perekbe bocsájtkozni, de ha nincs más.....

2011. jún. 22. 09:03
 13/15 anonim ***** válasza:
nekem az nem vilagos hogy miert o fizet, miert nem a biztositoja? A keksargat remelem kitoltetted vele, azt alairtatok, onnantol vilagos hogy kie a felelosseg.
2011. jún. 22. 10:32
 14/15 anonim ***** válasza:

"...nekem az nem vilagos hogy miert o fizet, miert nem a biztositoja?..."

Kisebb kárnál megéri, hogy ne ugorjon a bónusza.

"...A keksargat remelem kitoltetted vele, azt alairtatok, onnantol vilagos hogy kie a felelosseg...."

Ez egy opció, más papír is megteszi ha rajta van minden adat.

2011. jún. 22. 14:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Egyet tanultam az életben:minden koccanásnál is rendőrt fogok hivni!Leléphet simán és nem fizet!Balesetnél rendőrt kell hivni.Rám is rámhivták amikor meg nem én voltam a hibás persze nem fizettek!Ennyit erről.én megszivtam....
2011. aug. 17. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!