Ha én voltam a hibás, de volt érvényes KGFB a kocsin, teljesen kifizetik a vétlen autóban lévő kárt?
A gépjármű-felelősségbiztosítás a gépjármű vezetője által másoknak okozott károkat téríti meg.
Szóval, akinek te gondot okoztál, annak a javíttatásának a költségét 100%-ban a biztosító intézi.
Bemégy a Posta biztosítóhoz, elmondod mi van, és nekik kutya kötelességük foglalkozni az ügyeddel.
A szerelő elintézi a javítást a barátodnak, a számlát pedig a biztosító állja.
Annyi, hogy után 2 pontot esni fog a Bonus/Malus-od, és havonta többet fogsz majd fizetni a biztosításodért.
A te kocsidon, ha volt Casco, akkor annak is fizetnek egy részt a javításából, de a Cascot mindig "önrész"-szel kötik, tehát 50-100-ig terjedő részt(attól függően, mit írt alá) a tulajdonosnak kell állnia az akár több millás számlából.
Remélem, tudtam segíteni...
"téged anyagi felelősség nem terhel, erre van a biztosító."
..hát nem szeretnélek elkeseríteni, de a tavaly vásárolt autónkkal aminek a kötelezője 16 e. forint volt szeptemberben okoztunk némi kárt 600 e. -t és most MALUS 2 -ben 48 ezer! lett a bizti. (szintén POSTA )
Tegnap adtam el az autót érthető okok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!