Tulajdonosváltásnál a kötelező megszűnik?
Figyelt kérdés
Vettünk egy autót, kötöttem rá egy új kötelező felelősségbiztosítást, de a honlapon ahol ezt tettem említik, hogy a másikat fel kell mondani. Tudtommal viszont tulajdonoscserével ez automatikusan megtörténik. Most fel kell mondanom, vagy megszűnik a cserével?2011. márc. 17. 09:57
1/2 anonim válasza:
Nem szűnik meg automatikusan, csak akkor, ha befáradsz a biztosító ügyfélszolgálatára, bemutatod az adásvételi szerződést és ők felbontják a biztosítási szerződésedet. Vagy ha van internetes ügyfélszolgálat (és működik is), ott is el tudod intézni.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
Netrisken keresztül kötöttem újat, és azóta találtam egy olyan kitételt, hogy az adásvételi alapján ők elintézik a dolgot. Azt el is küldtem nekik (alkuszi megbízás + adásvételi), ez alapján ők meg tudják csinálni? (Honnan tudják, hogy hol volt az előző??)
Már van egy "előzetes fedezetigazolás nyomtatása" opcióm a netrisken, ez már elég a kötelezőről az okmányirodának?
2011. márc. 17. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!