Nekem szeretnének a szüleim kocsit. Hitelre akarjuk. Apu fizetésére adcsak a bank hitelt, viszont anyunak van csak jogsija. Nekem sincsenek meg a feltételeim. Vajon megoldható h apu legyen a hitelfelvevő anyu kezes, és én legyek az üzembetartó?
Így máris más a helyzet, és jóhír, hogy a kérdező még "éll".
Azért gondoltunk egyébként új autóra, mert az emberek 90% ban csak új autót vesznek hitelre/részletre.
Ezekszerint, viszont szerencsére ez felejtős.
Mivel még mindig részletről van szó, így nem túl egyszerű, a helyzet. Annyi biztos, hogy kp ban lévő 900 ezerből 100 másik autót mondok kapásból, ami 1000 szer jobban megéri mint egy opel.
Viszont, ha jól értelmezem, akkor effektíve az autótól a felvett hitel teljesen különálló dolog, azaz bármit vehettek belőle.
HA ez ígyvan, akkor adok egy-két linket,amit érdemes lenne átnyálaznod, mivel még mindig csak annyit tudunk, hogy kezdő vezető vagy, annyira még mindig nemtiszta, hogy mikell pontosan, de sejteni lehet :)
Kezdő autónak aztmondják nemérdemes nagy dögöt húzni, amivel annyiban egyet is értek, hogy nemszabad túlzásba vinni, és hogy őszinték legyünk, az avensis azért nem egy kis elveszett egér kamion.
Nézzünk hát egy kisebb dögöt:
Szerintem ezt én most nem ragozom tovább, Opel nem az utolsó kocsi amit ajánlani tudnék, (volt már) de az első helytől is igen távol áll, jól nézz körbe, s válogass egészzséggel.
Hitellel meg óvatosan, nem kevés embert ismerek, aki már belebukott, illevte évek elteltével is csak azt vette észre, hogy ugyanannyival / még többel tartozik mint elötte.
előzővel egyetértek.
Pár dolog:
- az autót megvétel után fenn is kell tartani, ami évi 300-500e ft, sok dologtól függően. Kérdés hogyha már most alig van pénzetek megvenni, miből fogjátok tudni fenntartani?
- kezdő autónak én inkább valami 500e körüli astrat néznék. Igaz hogy nem toyota, de a célnak bőven megfelel.
- autót csak akkor érdemes venni, ha valóban ki is fogod használni. Hitelre venni, csak azért hogy "majd azon megtanulsz vezetni" luxus. És ezt nem viccből és nem túlzásból mondom. Én is friss jogsis vagyok, és csak vezetni tanulni vettem a kocsit. Nagyon sokat filóztam rajta, azért vettem meg mégis, mert életem egyik álma volt, és nagyon nagy örömömet lelem benne. Viszont teljesen egyedül fenn is tudom tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!