Szeretném eladni az autómat hitelátvállalással! Hogyan működik?
Előző vagyok:
Pl. ha az autó TAX értéke 900.000.- Ft és a hitel is 900.000.- Ft akkor erre az autóra max. 720.000.- Ft hitelt ad újra a bank. Ezt már szigorúan nézik.
Pl: a TAX 800.000, akkor a fennálló különbözetet neked kell befizetned a banknak, vagy az új tulajnak, megegyezés szerint, és ebben az esetben már csak 640.000.- Ft hitelt ad a bank az autóra. Rermélem érthető vagyok, ha nem kérdezz nyugodtan.
Ez azért ennél macerásabb .
Egyrészt itt az eladási és vásárlási szándékodnak nincs jogi köze egymáshoz, az két független ügylet.
de a két esetre ugyanaz a metódus vonatkozik,mivel hitelátvállalás.
Vagyis:
A leendő vevőddel be kell menni a te bankodhoz, hogy egyáltalán a hitelbírálatot rá vonatkoztatva megcsinálják.Ha a bank jóváhagyja akkor jön a dolog pénzügyi rendezése.
A venni szánt autóval kapcsolatban pedig a te hitelképeséged fogják elbírálni.
A buktató az lehet az egészben, hogy előbb adod el a te autódat, és a hitelátvállalást, amit te akarsz tenni ,azt nem hagyja jóvá a bank. Na ekkor autó nélkül maradhatsz, erre figyelni kell.
Na meg a fenti válaszoló által írt eurotax érték, és banki hátralék egyeztetése is megfontolás tárgya.
Nagyon buta vagyok ebben a témában,ezért is köszönöm a segítségeteket.
Tehát nem megy ennyire egyszerűen,mert én úgy gondoltam,hogy az anyum nevéről a hitelt(mert ő vette az autót)átírják a vevőm nevére és ennyi az egész... Húúú ez így gáz nagyon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!