Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jogosítvány korlátozások?

Jogosítvány korlátozások?

Figyelt kérdés

Friss jogsim van, másfél hónapja kaptam kézhez.

A 12. helyhez (Korlátozások) nincs semmi írva.

Ahogy néztem ismerőseim jogsiját (ők is most szerezték 1 hónapja, szinte együtt csináltuk), nekik ide van írva egy szám: 181.xxxxxxxx

Az "xxxxxxxx" helyén szerepel még pár szám, de nem tudom pontosan mi.

Utánanéztem, és a 181.-s kód az a "Kezdő jogosítvány"-t jelöli.

Miért van nekik beleírva, míg nekem nem?

Nem hiányzik hogy ott legyen, ne higgyétek azt.

2011. jan. 15. 19:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Gratulálok, megtanultad te is a KRESZ-t...
2011. márc. 20. 15:18
 12/15 A kérdező kommentje:

Vontathatsz autót kötéllel ha az műszaki hibás.

Fékhibás autót csak rúddal lehet, kormányhibásat pedig csak emelve.

Utánfutót nem vontathatsz 2 évig kezdőjogsival.

2011. márc. 20. 16:41
 13/15 anonim válasza:
A 181-es a kezdő vezetői engedély meghosszabbítását jelenti, gondolom az 'xxxxxx' jelenti a meddiget. Biztos kaptak pontokat, ittasan vezettek, ilyesmi. Azért szar tudni, hogy egy hónapos jogsival ekkora az arc.
2012. ápr. 24. 16:27
 14/15 14csabi88 válasza:
Tudom h régi a topic, de csak hogy válaszoljak. A kezdő jogosítvány korlátozás az a 182-es kód. Ez tulajdonképpen annyit tesz h hamarabb megkapod a hibapontokat bármilyen szabálytalanságért és hamarabb visszaveszik a jogsid (mert ugye a pénz dominál) . Nem mellesleg a biztosítók is több pénzt kérnek addig míg kezdőjogosítványosnak számítasz. A kezdő jogosítvány 2 évig érvényes. A 181-es kód a hosszabbítást jelöli, melyszerint ha sokat lámáskodsz de nem olyanokat hogy elvegyék a jogsidat akkor egyszerűen elküldenek az okmányirodába új jogsit csináltatni egy felszólítás szerűséggel amit az okmányirodában át kell adnod, és kiállítják az új jogsidat amillyel újra kezdő jogsis leszel újabb 2 évig ..
2012. aug. 3. 10:45
 15/15 anonim válasza:
A kategóriák alatti szám az egyéb korlátozásokat jelöli. Pl ha szemüveges az illető akkor 01.01 a kód, ha egyéb korlátozó betegsége, esetleg testi hibája van az illetőnek (süket mint az ágyú) akkor is alulra írják a megfelelő számot...
2012. szept. 11. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!