Milyen bűntetést kapnék ha jogsi nélkül vezetek (egyáltalán nincs jogsim) és 18 éven aluli vagyok ill ha 18 éven felüli?
Figyelt kérdés
2011. jan. 2. 14:07
1/9 anonim válasza:
A kocsi tulajdonosa 300e Ft büntetést mert olyannak adta oda aki nem vezethet.
Neked min. 2 év eltiltás.
2/9 A kérdező kommentje:
Jesszus:O nem gondoltam volna, hogy a kocsi tulaját is büntetik....
2011. jan. 2. 14:18
3/9 anonim válasza:
A kocsi tulaját azért büntetnék meg, mert ez járművezetés tiltott átengedése. Olyan személynek nem lehet kölcsönadni az autót aki alkalmatlan a gépjárművezetésre. Pl. ittas, el van tiltva a vezetéstől, nincs jogosítványa stb. Sokszor ezt az autó tulajdonosa sem tudja.
4/9 A kérdező kommentje:
értem és ha pl a kocsi tulaja ezt nem tudná akkor is megbüntetnék őt?
2011. jan. 2. 14:46
5/9 anonim válasza:
Sajnos a szabály nemismerete, nem jogosítja fel az illetőt alóla.
6/9 anonim válasza:
Ha a kocsi tulaja nem tud arról hogy nálad van az autó az lopás..
Ezt is rád verik akkor..
7/9 anonim válasza:
Senkit nem érdekel, hogy az autó tulajdonosa nem tud róla, sőt ha pl nem a szüleidé az autó, teljesen más névre vannak kitöltve az autó papírjai, és nem tudod igazolni, hogy az autót kölcsön kaptad, és vezetheted, akkor könnyen be is vihetnek autólopás vádjával... Persze ha a tulaj szeretné felmentenek, de én nem kísérleteznék vele. Ha a szüleid autója kapnál egy szép csekket, amit én kivernék a gyerekemből az biztos (pláne hogy a tudtomon kívül...), és ha megszereznéd a jogsidat sem fogod megkapni jódarabig!
8/9 kzs válasza:
Így van. Betyárul nem éri meg megkockáztatni.
Én a helyedben nem tenném... :( :(
9/9 anonim válasza:
Ne a büntetésen gondolkodj!
Ha elgázolsz valakit, milyen lelkiismerettel élnél tovább, bár szerintem jellemző, hogy csak az érdekel, mennyi a bünti, ha elkapnak. Nem tudom, de szerintem kevés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!