Vettem egy autót kereskedésből, és beadtam egy másikat. Tovább lent?
Figyelt kérdés
Tehát egy kereskedővel autót "cseréltünk", ő fizetett rá. A régi autómról nem kaptam adásvételit, de írtunk egyet, amin csak az én adataim vannak, meg majd a leendő vevőé lesz, és akkor kapom meg majd, ha eladja valakinek. De így nem tudom bevinni az okmányirodába lejelenteni a nevemről. Ha nem adja el január 1ig, nekem kell majd fizetni rá a teljesítmény adót?2010. dec. 29. 12:16
1/3 anonim válasza:
Ez pontosan így van. Sőt, ha van valami bonusod biztosításnál, akkor is csak a0-ba tudsz kötni az újra
2/3 A kérdező kommentje:
Hát de ez miért így van? Szóval, hogy nem ki****ás az eladóra nézve?
2010. dec. 29. 12:54
3/3 anonim válasza:
Nem, nem kitolás. Te ugyanis eladhattad volna saját magad az autót, majd kereshettél volna egy másikat, amit szintén egyedül megveszel. Ehelyett te a kényelmesebb megoldást választottad: beadod a kereskedésbe, nem kell vevőt keresned, ő majd megoldja. Csak ez nincs ingyen...
Egyébként pedig ez mindig így szokott lenni. A kereskedő nem veszi a nevére az autót, mert az neki is ráfizetés lenne: évekig kellene az adót, kötelezőt és egyebet fizetnie rá. Úgyhogy ez nem újdonság és nem a kereskedő rád kihegyezett macerálása. Ez csak egyszerűen a kereskedés által nyújtott előnyök egyik ára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!