Használt autót szeretnék vásárolni, viszont az autó jelenlegi tulajdonosa nem íratta át a nevére. Megoldhatóak-e a következő dolgok? (tovább lent)
Több kérdésem van, úgyhogy felsorolom:
1.) hogy ha megvenném az autót, az átírását 2x kell kifizetnem?
2.) az autó forgalmija nincs meg viszont a törzskönyve megvan, átírásnál ez probléma-e?
3.) az autón nincs műszaki, nincs is olyan állapotban, hogy átmenjen rajta és restauráció miatt kb. fél év kéne hozzá, hogy rendbetegyem így viszont nem tudom átiratni. Meg lehet valahogy oldani?
helló
1 nem kell 2* fizetned az átíratási költséget.Én is így vettem autót hogy az előző tulaja nem írta át.Csak 1 * kellett fizetnem!
2 a forgalmit nem ártana az előző tulajnak pótolnia.Okmányirodában lehet újat csináltatni.Ja és eredetiség vizsgára kell a forgalmi de akkor még nem a te neveden lesz az autó így nem tudod majd megcsináltatni.
3 miért ne tudnád átíratni??Nem számít hogy az autó milyen állapotban van.Ha megvannak az okmányok akkor áttudod íratni a nevedre persze eredetiség vizsgára egy kicsit költséges lesz eljuttatni ugyanis műszaki nélkül nem vehetsz részt a forgalomba így csak trélerrel tudod a vizsga helyre szállítani.
Ja és érdemes ideiglenesen kivonatni a forgalomból mert így nem kell rá fizetned biztosítást!
Amúgy meg én a te helyedben meggondolnám hogy megvegyem e mert elég sok pénzedbe kerülhet a felújítása meg a szállítása stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!